ΚΟΣΜΟΣ

Γενική απεργία στην Ισπανία για την Ημέρα της Γυναίκας

Γενική απεργία στην Ισπανία για την Ημέρα της Γυναίκας

Προβλήματα στα δρομολόγια των σιδηροδρόμων αναμένεται να καταγραφούν αύριο στην Ισπανία λόγω της γενικής απεργίας που κήρυξαν οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική σιδηροδρομική εταιρεία Renfe.


 
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στα υπεραστικά δρομολόγια προβλέπεται ότι 200 τρένα εκ των 568 δεν θα κυκλοφορήσουν, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εξοπλισμών και Μεταφορών, διαχειρίστριας αρχής της Renfe, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπό της. Το κείμενο διευκρινίζει ότι περίπου το 65% των δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί. Σχετικά με τις δρομολόγια των υπερταχείων (AVE), 105 αναμένεται να ματαιωθούν (το 72% των δρομολογίων θα γίνει). Δέκα συνδικαλιστικές ενώσεις απηύθυναν στα τέλη Φεβρουαρίου κάλεσμα για συμμετοχή σε αυτήν την 24ωρη απεργία με αφορμή την Ημέρα των Γυναικών.
 
Την ίδια ώρα, τα δύο συνδικάτα, οι Επιτροπές Εργατών (CCOO) και η Γενική Ενωση Εργατών (UGT) κήρυξαν δίωρη στάση εργασίας. Για το CCOO, πρέπει να απορριφθεί ο "αρνητισμός σχετικά με τις ανισότητες" μεταξύ ανδρών και γυναικών, ανισότητες που επιδεινώθηκαν με την οικονομική κρίση το διάστημα 2008- 2014. Πρέπει επίσης να καταγγελθούν οι ανισότητες "στις πιθανότητες πρόσληψης, στο ενδεχόμενο παρενόχλησης και βίας, φαινόμενα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες και χιλιάδες γυναίκες" σύμφωνα με τη συνδικαλιστική ένωση UGT.
 
Η απεργία μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Ισπανία εδώ και εβδομάδες και πολλές προσωπικότητες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν. Μεταξύ αυτών, η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ γνωστοποίησε ότι ματαίωσε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της και θα απεργήσει από τις "οικιακές" της υποχρεώσεις, αναθέτοντας τη φροντίδα των δύο παιδιών της στον πατέρα τους Ξαβιέ Μπαρδέμ.
 
Για αύριο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας από τις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Κύπρου).
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top