ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Νέα εκπαιδευτική πολιτική με ενίσχυση πολιτισμού– αθλητισμού

Πρόεδρος: Νέα εκπαιδευτική πολιτική με ενίσχυση πολιτισμού– αθλητισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είπε την Τετάρτη 7/3 ότι θεωρώντας πως η γνώση αποτελεί τη σημαντικότερη και πιο αναγκαία πρωτοβουλία προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους νέους, τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια νέα εκπαιδευτική πολιτική, με την παράλληλη ενίσχυση του πολιτισμού, της πολιτιστικής δημιουργίας και του αθλητισμού.


«Προωθήσαμε και προωθούμε ως Πολιτεία τις αξίες της ισότητας, της συμμετοχικότητας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, στοχεύοντας πάντοτε στη δια βίου ισορροπημένη ανάπτυξη και την ολόπλευρη καλλιέργεια του ανθρώπου», συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κυριάκου Νεοκλέους στο Γυμνάσιο Έγκωμης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι ο νέος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, έχοντας παρακαταθήκη την εργατικότητα, την αφοσίωση, το συναινετικό πνεύμα και την ανθρώπινη προσέγγιση που χαρακτήριζαν τον προκάτοχο του Κώστα Καδή, θα εργαστεί, ως και οι προκάτοχοι του, θέτοντας ως βασική προτεραιότητά του το καλό και το ωφέλιμο των μαθητών, αλλά και όλων όσοι υπηρετούν την Παιδεία του τόπου.
 
Αναφερόμενος στον Κυριάκο Νεοκλέους στον οποίο ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία, πνευματική διαύγεια και την καθαρότητα μυαλού, παρατήρησε ότι μέσα από τη σταδιοδρομία του κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, αλλά και την ανιδιοτελή του προσφορά προς την πατρίδα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
 
Επεσήμανε ότι το Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους διανύοντας ήδη την έβδομη δεκαετία γόνιμης και αδιάλειπτης λειτουργίας του στο κυπριακό εκπαιδευτικό στερέωμα, πέτυχε να παραμένει πιστό σε ιδεώδη και αξίες, χάρη στην πληθώρα των άξιων εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν σε αυτό.
 
Η προτομή του, θα αποτελεί από τούδε και στο εξής, μνεία των ιδεωδών και των αξιών που εμφύσησε στο Γυμνάσιο άμα τη δημιουργία του, υποδεικνύοντας ότι το χρέος του εκπαιδευτικού δεν εξαντλείται στη σαφή και κατανοητή διδασκαλία, αλλά εκτείνεται και στη διαπαιδαγώγηση ανθρώπων με υγιείς χαρακτήρες, ανώτερο πνεύμα, δεξιότητες, υπευθυνότητα, δημοκρατικό ήθος, ιστορική ταυτότητα, ανθρώπων ωφέλιμων στον τόπο, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top