ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητούν επανεξέταση των κριτηρίων για το πασχαλινό επίδομα οι συνταξιούχοι

Ζητούν επανεξέταση των κριτηρίων για το πασχαλινό επίδομα οι συνταξιούχοι

Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου έχει αποστείλει η ΕΚΥΣΥ, ζητώντας όπως επανεξεταστούν τα κριτήρια για το πασχαλινό επίδομα.

Σε ανακοίνωσή της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι «εξαιτίας των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση και των αποφάσεων που έχουν παρθεί, το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων  έχει πληγεί  πέραν από το 30%».

«Με την ευκαιρία, λοιπόν, των γιορτών του Πάσχα, η ΕΚΥΣΥ επαναφέρει την εισήγησή της για παραχώρηση του πασχαλινού επιδόματος με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν πριν από  την σημαντική διαφοροποίηση τους», προστίθεται.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «τα κριτήρια που ισχύουν σήμερα  και εφαρμόζονται  από το Πάσχα του 2013 αποκλείουν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων και χαμηλοσυνταξιούχων και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά  με 2 άτομα συνταξιούχους».

«Είναι γνωστό ότι η κατώτατη σύνταξη που ίσχυε μέχρι το 2016 (κοινωνική σύνταξη) ήταν 336,28 ευρώ και η βασική σύνταξη  που την παίρνουν κυρίως οι άντρες, αν εργάστηκαν κατά την διάρκεια  της πορείας της ζωής τους, είναι το λιγότερο 415,15 ευρώ», σημειώνεται.

«Αν προσθέσουμε  και τις δύο συντάξεις το ποσόν είναι 751,43 ευρώ τον μήνα ενώ το εισοδηματικό κριτήριο που έχει καθοριστεί για να είναι κάποιο νοικοκυριό συνταξιούχων δικαιούχο  θα πρέπει  όλα τα εισοδήματα του, συντάξεις κ.α.  να είναι κάτω από τα 750 ευρώ.   Για το ένα άτομο  κάτω από  500 ευρώ», προστίθεται στην επιστολή.

Γι’ αυτό, η οργάνωση ζητά «όπως το Υπουργείο Εργασίας μελετήσει την πρόταση της και σύντομα, πριν από τις γιορτές του  Πάσχα, να ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για διαφοροποίηση των κριτηρίων». Δηλώνει ακόμη την προθυμία της να συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας για περαιτέρω συζήτηση του θέματος.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top