ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Z. Χρυσοστόμου: 'Ευκαιρία να θυμηθούμε τους αγώνες των γυναικών'

Z. Χρυσοστόμου: 'Ευκαιρία να θυμηθούμε τους αγώνες των γυναικών'

Ικανοποιημένος για τις συνθήκες ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, δηλώνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε μήνυμα του προς όλες τις γυναίκες και ειδικότερα τις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας, με αφορμή την Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, την Πέμπτη (8/3).

Στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοστόμου μιλά για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και εκφράζει την ικανοποίησή του για τις συνθήκες ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, που επικρατούν στην Αστυνομία Κύπρου.

Το μήνυμα του Αρχηγού Αστυνομίας:

"Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε τους πολύχρονους αγώνες των γυναικών για την κατάκτηση αυτονόητων δικαιωμάτων, να αναγνωρίσουμε την πολυσχιδή προσφορά της και να επισφραγίσουμε τη δυναμική της.

Για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών καταβλήθηκαν έντονες προσπάθειες σε παγκόσμιο επίπεδο εκ μέρους των ίδιων των γυναικών, κατά τον προηγούμενο αιώνα. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέσα στο πέρασμα των χρόνων, ακόμα και σήμερα, εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα έμφυλων διακρίσεων, οι οποίες αναχαιτίζουν ουσιαστικά όσα έχουν κατακτηθεί με τους γυναικείους αγώνες.

Η σύγχρονη Κύπρια γυναίκα είναι ταυτόχρονα μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη. Μέσα από αυτό το πρίσμα χρειάζεται να αξιολογηθεί η προσφορά της και να στηριχθεί στην πράξη η ισότητα, ώστε να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για εξάλειψη των διακρίσεων.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί στην Αστυνομία υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στην ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών. Σήμερα, προσφέρονται εξίσου ευκαιρίες στις γυναίκες μέλη μας σε θέματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ιεραρχικής ανέλιξης. Σε ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο επάγγελμα, οι γυναίκες μέλη της Αστυνομίας ανέρχονται στις 1352 και αντιστοιχούν στο 24% του προσωπικού μας. Η καταγραφή αυτή δεν είναι μόνο ποσοτική. Συνοδεύεται από τα ουσιαστικά καθήκοντα που εκτελούν, σε δύσκολους και ευαίσθητους τομείς, τα οποία φέρουν εις πέρας με εξαιρετική επιτυχία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί με την εισαγωγή σύγχρονων, ιδιαίτερα απαιτητικών και αξιοκρατικών κριτηρίων πρόσληψης, πρόσφατα προσελήφθησαν 106 γυναίκες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% των νεοεισερχόμενων μελών μας. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι, όταν οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες, μπορούν να τα καταφέρουν, ακόμα και σε δύσκολες δοκιμασίες, όπως αυτές που αφορούν στην πρόσληψη στην Αστυνομία.

Εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση προς όλες τις γυναίκες μέλη μας, καθώς και τη στήριξη, εμού προσωπικά και της υπόλοιπης Ηγεσίας, στις προσδοκίες τους, στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τη συμφιλίωσή της με τους οικογενειακούς στόχους και ανάγκες.

Δράττομαι της ευκαιρίας, να υπογραμμίσω τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει η Αστυνομία στην προστασία των γυναικών, των ανηλίκων και οικογενειών, που τυγχάνει να εκτίθενται σε φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης. Στα σύγχρονα και πολύπλοκα κοινωνικά προβλήματα, η προσοχή μας ως Αστυνομία στρέφεται στις ευάλωτες ομάδες, τις γυναίκες μονογονιούς, τις γυναίκες που είναι θύματα σωματεμπορίας, τις γυναίκες που πίσω από κλειστές πόρτες γίνονται σιωπηρά θύματα βίας και αδυνατούν να αντιδράσουν από φόβο. Η Αστυνομία Κύπρου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να συνδράμει αποφασιστικά, πάντοτε σε συνεργασία με τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, στην πάταξη αυτών των επαίσχυντων φαινομένων σε βάρος γυναικών.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις γυναίκες της Αστυνομίας Κύπρου και τους εύχομαι χρόνια πολλά. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top