ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Λεμεσού και Θεσσαλονίκης σε προγράμματα 'Έξυπνων Πόλεων'

Συνεργασία Δήμου Λεμεσού και Θεσσαλονίκης  σε προγράμματα 'Έξυπνων Πόλεων'

Την προώθηση της συνεργασίας τους μέσα από  Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα που αφορούν την ιδέα των «Έξυπνων Πόλεων» (Smart cities) που έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αποφάσισαν Δήμος Λεμεσού και Θεσσαλονίκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Λεμεσού, στο Δήμο Αμπελοκήπων, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Χριστόδουλου Σώζου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συνάντηση με τις δημοτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης και η αντιπροσωπεία του Δήμου, παρακάθισαν σε σύσκεψη με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον  Αντιδήμαρχο και λειτουργούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν κοινές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της διδυμοποίησης τους.

Αποφασίστηκε η προώθηση της συνεργασίας των δύο Δήμων μέσα από  Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα που αφορούν την ιδέα των «Έξυπνων Πόλεων» (Smart cities) που έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Δήμου Λεμεσού πραγματοποίησε επίσκεψη σε Κέντρο Καινοτομίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης όπου και έτυχε ενημέρωσης για τη λειτουργία του Κέντρου και για την ευκαιρία που παρέχεται στις νέες επιχειρήσεις να συσταθούν και να αναπτυχθούν.

Υπενθυμίζεται πως στα σχέδια του Δήμου  είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας στα δημοτικά ακίνητα της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, μέσα στα πλαίσια της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δυτικών περιοχών του Δήμου Λεμεσού.

Αναφέρεται, τέλος πως προωθείται η ιδέα για πολυμερή συνεργασία σε κοινές δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον Δήμο Χάιφας και  Μασσαλίας, με τους οποίους ο Δήμος Λεμεσού είναι επίσης διδυμοποιημένος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top