ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα αρχεία της Βρετανίας η έρευνα για εντοπισμό Κύπριων αγνοουμένων

Στα αρχεία της Βρετανίας η έρευνα για εντοπισμό Κύπριων αγνοουμένων

Τριμελής ομάδα ΔΕΑ θα μελετήσει από 12-24 Μαρτίου φακέλους Εθνικών Αρχείων ΗΒ, λέει στο ΚΥΠΕ ο Νέστορος.

Η τριμελής ομάδα μελέτης διεθνών αρχείων της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) μεταβαίνει στη Βρετανία για να μελετήσει, από τις 12 μέχρι τις 24 Μαρτίου, φακέλους από τα Εθνικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου (National Archives) σε μια προσπάθεια εντοπισμού στοιχείων που να βοηθήσουν στην εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που μελέτησε και αρχεία των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

‘Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος η επίσκεψη γίνεται έπειτα από αίτημα της ΔΕΑ και η έρευνα θα αφορά τις περιόδους 1963-64 και 1974.

Ο κ. Νέστορος είπε πως το υλικό που θα μελετηθεί είναι ογκώδες, και ήδη έγινε προεργασία και συγκέντρωση των φακέλων που επιλέγησαν από την ομάδα της ΔΕΑ για να μελετηθούν.

Υπενθυμίζεται πως τα τρία μέλη της ΔΕΑ είχαν τον περασμένο Σεπτέμβριο επαφές στο Λονδίνο με κυβερνητικούς αξιωματούχους και Βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για άντληση πληροφοριών από εθνικά αρχεία άλλων χωρών για πιθανά σημεία ταφής αγνοουμένων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top