ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Εντελώς απαράδεκτες» οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Εντελώς απαράδεκτες» οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ με επίσημη δήλωσή του το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής (9/3) μέσω αποστολής της στον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστο Καραολή, το Εργατικό Κόμμα αναφέρει: «Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι εντελώς απαράδεκτες.

»Η παρεμπόδιση πλοίων με νόμιμες άδειες από τη Δημοκρατία της Κύπρου από το να φτάσουν μία περιοχή ερευνών για αέριο με ένα πολεμικό πλοίο είναι μία αχρείαστη και ανεύθυνη πράξη επιθετικότητας, που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μέσα από οικονομικά ή εδαφικά συμφέροντα».

Στη συνέχεια η δήλωση επισημαίνει τη θέση του Εργατικού Κόμματος ότι η αξιοποίηση των πόρων στην ΑΟΖ πρέπει να γίνει προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

«Το Εργατικό Κόμμα ζητά να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, ώστε το νησί να μπορέσει να ενωθεί ξανά και όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να μοιραστούν την οικονομική δυναμική της ΑΟΖ», προστίθεται.

Επανερχόμενη στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, η δήλωση των Εργατικών καταλήγει: «Με τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας να είναι προγραμματισμένη να γίνει αργότερα αυτό το μήνα, είναι ζωτικής σημασίας η Τουρκία να αποσύρει κάθε αποκλεισμό από την ΑΟΖ της Κύπρου. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η σύνοδος θα προχωρήσει στην προώθηση μίας θετικής σχέσης μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας προς το συμφέρον όλων των πολιτών».

Τη δήλωση υπογράφει ο σκιώδης Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό Φάμπιαν Χάμιλτον εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top