ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

'Άναψε κόκκινο' στην ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί η Περιβαλλοντική Αρχή

'Άναψε κόκκινο' στην ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί η Περιβαλλοντική Αρχή

Η ξενοδοχειακή μονάδα η οποία θα αναγειρόταν στο Πέρα Πεδί μετά από γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής φαίνεται να μπαίνει στον πάγο.

Οι λόγοι που έθεσε η Περιβαλλοντική Αρχή σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος για μη ανάπτυξη στον χώρο του Πέρα Πεδί πλησίον του φράγματος που υπάρχει στην περιοχή ήταν τέσσερις. Συγκεκριμένα ήταν η χλωρίδα, πανίδα, το ύδατα και η ευστάθεια εδαφών.

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει το Τμήμα Πολεοδομίας είθισται όπως σημειώνει η εφημερίδα Φιλελεύθερος μετά από αρνητική απόφαση της Περιβαλλοντικής Αρχής να μην εγκρίνει αδειοδοτήσεις έργων.

Το προτεινόμενο έργο που γειτνιάζει με το φράγμα του Πέρα Πεδίου σε απόσταση 300 περίπου μέτρων, και εμπίπτει εντός της κοντινής ζώνης προστασίας του φράγματος του Κούρρη. Επομένως, η Περιβαλλοντική Αρχή δεν μπορούσε να αγνοήσει τον κίνδυνο υποβάθμισης ποιότητας ή/και επηρεασμού, ρύπανσης του φράγματος Πέρα Πεδίου και κατά συνέπεια του φράγματος του Κούρρη.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος «η προϊστορία μας έχει δείξει ότι για μεγάλες αναπτύξεις οι απόψεις των αρμοδίων Αρχών αλλάζουν πολύ εύκολα, ανάλογα με τις πολιτικές και άλλες παρεμβάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ελεγκτική Υπηρεσία: Καμιά εμπλοκή του Προέδρου στην ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί - ΕΚΘΕΣΗ

Για το τεμάχιο αυτό έγινε μεγάλος ντόρος σχετικά με το γεγονός ότι μεταξύ των οικοπέδων που θα έμπαιναν στην αναπτυξιακή ήταν και ένα οικόπεδο που άνηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ως κληρονομιά από την μητέρα του και πωλήθηκε σε συγγενικά του πρόσωπα.

Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αθώωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού δεν διαπίστωσε κάποια εμπλοκή του Προέδρου στην ανάπτυξη στο Πέρα Πεδί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top