ΚΟΣΜΟΣ

Γκρίζος λύκος και μάχιμος ο Ερντογάν: «Σε ενδεχόμενη επιστράτευση θα πάω πρώτος»

Γκρίζος λύκος και μάχιμος ο Ερντογάν: «Σε ενδεχόμενη επιστράτευση θα πάω πρώτος»

Ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του με τον χαιρετισμό της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», σε συγκέντρωση στη Μερσίνη.«Ένα έθνος, μία σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα», ήταν το σύνθημα του τούρκου προέδρου.

 

Παράλληλα, μίλησε ξανά για πιθανή επιστράτευση και παρουσιάστηκε «μάχιμος».«Όταν γίνει η επιστράτευση, όταν σας καλέσουν στο καθήκον, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ξέρουν τους Τούρκους, δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος, δεν ξέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», προειδοποίησε.

«Θα περάσουμε ανατολικά του Ευφράτη για να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες»

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Αφρίν θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της και υποστήριξε ότι 850 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

«Ο στόχος τώρα είναι η Αφρίν. Το κέντρο της Αφρίν είναι πλέον περικυκλωμένο. Έχουμε τη δυνατότητα να εισέλθουμε στην Αφρίν ανά πάσα στιγμή», δήλωσε.

«Σήμερα είμαστε στην Αφρίν. Αύριο θα πάμε στη Μανμπίτζ. Μεθαύριο θα περάσουμε ανατολικά του Ευφράτη για να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες μέχρι τα ιρακινά σύνορα», είπε ακόμη ο τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η τουρκική επίθεση έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 200 αμάχους. Ο τουρκικός στρατός το αρνείται και υποστηρίζει πως λαμβάνει «όλες τις προφυλάξεις» για να μην πλήξει άμαχο πληθυσμό.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sxMaSRLPwik

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top