ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Δεν είναι ακριβές 100% ότι ανανέωσε τη Navtex»

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: «Δεν είναι ακριβές 100% ότι ανανέωσε τη Navtex»

Για την επικείμενη επίσκεψη στην Κύπρο του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις κ. Wess Mitchell, την Σύνοδο της Βάρνας για την Τουρκία, όπως και για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Τρίτου Προγράμματος Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Όπως είπε, προγραμματιζόταν κάποια επίσκεψη από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε μια γενικότερη προσπάθεια να επαναρχίσουν και να είναι με προοπτική οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ερωτηθείς για επικείμενη συνάντηση με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την υπόθεση ότι θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση, όπως επίσης και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως δήλωσε, «ένας από τους λόγους που επείγει μια τέτοια συνάντηση είναι όλο αυτό το σκηνικό», δηλαδή οι εξηγήσεις που πρέπει να υπάρξουν «για τα όσα ακούσαμε τελευταίως από Τ/κ πλευράς».

Απορρίπτοντας εμμέσως τη σύσταση κοινής επιτροπής για τα ενεργειακά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εάν οι Τουρκοκύπριοι ήθελαν να συμμετάσχουν σε διεργασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει από χρόνια».

«Τα συμφέροντα των Κυπρίων διασφαλίζονται όχι με την παρεμπόδιση, αλλά με τη συνέχιση των ερευνών και την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου. Η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργεί εκ μέρους και προς όφελος όλων των Κυπρίων. Το να παρεμποδίζονται αυτές οι εργασίες από μια τρίτη χώρα δεν μπορεί να είναι προς όφελος κανενός Κυπρίου» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την ευρωτουρκική σύνοδο της Βάρνας και άλλες ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης, ο κ. Προδρόμου εξήγησε ότι δεν υπήρξε καμιά πρόθεση για να κλείσουν τα οδοφράγματα απορρίπτοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

Δήλωσε, επίσης, ότι αν ακόμα γίνει η συνάντηση ΕΕ-Τουρκίας θα γίνει με όρους, αν και, όπως είπε, «δεν είναι ακριβές 100% ότι ανανέωσε τη Navtex».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταθέσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και βεβαίως, εκεί θα γίνει η συζήτηση και θα δούμε με ποιο τρόπο – είτε με κάποιους όρους στη συνέχεια της πορείας της Τουρκίας είτε με κάποια άλλη απόφαση που θα είναι συλλογική απόφαση – συνεχίζουμε», τόνισε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top