ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

REUTERS: 'Οι εξελίξεις στην Κύπρο επηρεάζουν το ιταλικό Χρηματιστήριο'

REUTERS: 'Οι εξελίξεις στην Κύπρο επηρεάζουν το ιταλικό Χρηματιστήριο'

Το εβδομαδιαίο ρεπορτάζ του Reuters για τις εξελίξεις που πιθανόν να επηρεάσουν τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, ασχολείται με την Κύπρο και τον τρόπο που το νησί μας θα επηρεάσει το ιταλικό Χρηματιστήριο.

Του Ιάκωβου Ιακώβου

Οι τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και η παρεμπόδιση της ENI από τουρκικά πολεμικά στο οικόπεδο 3, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το ιταλικό χρηματιστήριο και την τιμή της μετοχής της ENI, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters.

Όπως αναφέρει για την ΕΝΙ, οι δηλώσεις που έγιναν από τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» των κατεχομένων ότι οι «Τουρκοκύπριοι θα ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην περιοχή» (εκεί όπου εμπίπτει και το οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ) μπορούν να επηρεάσουν την ιταλική εταιρεία.

Κάνοντας μια ανασκόπηση για την κατάσταση που επικράτησε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, σημειώνει ότι «λόγω της παρουσίας τουρκικών στρατιωτικών σκαφών, η ΕΝΙ εγκατέλειψε τις προσπάθειες για έρευνα στο οικόπεδο 3».

Εδώ να σημειωθεί ότι το Reuters κάνει λόγο για "υπουργό εξωτερικών" των Τ/κ, χωρίς να χρησιμοποιεί τον όρο εντός εισαγωγικών.

Οι άλλες υποθέσεις για την ΕΝΙ, στις οποίες αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έχουν να κάνουν με τις συμφωνίες που έκανε το Άμπου Ντάμπι για 40 χρόνια με την ιταλική εταιρεία σε πετρελαϊκές περιοχές (Umm Shaif oil field και Lower Zakum oil field) με 10% και 5%, αντίστοιχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top