ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ – Έζησαν στιγμές χάους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ – Έζησαν στιγμές χάους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ις στιγμές χάους την ώρα της πτώσης του αεροσκάφους στο Νεπάλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 49 άνθρωποι, περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες και επιζώντες της συντριβής. Το αεροσκάφος, με 71 επιβαίνοντες, συνετρίβη την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και το αεροσκάφος κλυδωνιζόταν, ενώ εκείνοι που βρίσκονταν μέσα έκλαιγαν.

α αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα και η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Το μαύρο κουτί έχει ανασυρθεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική καταστροφή που συμβαίνει στο Νεπάλ εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με το BBC, από το 1949, που προσγειώθηκε στη χώρα το πρώτο αεροσκάφος, έχουν καταγραφεί πάνω από 70 πτώσεις αεροσκαφών κι ελικοπτέρων.

ο αεροσκάφος που συνετρίβη είχε απογειωθεί από τη Ντάκα, στο Μπακλαντές.

Ένας από τους επιζώντες θυμάται πως ξέσπασε φωτιά, αλλά δεν μπορεί να θυμηθεί πώς βγήκε από το αεροπλάνο. «Μετά τη συντριβή προσπαθούσα να βγω από το αεροσκάφος, γιατί είχε ξεσπάσει φωτιά, αλλά δεν μπορούσα, το χέρι και το πόδι μου ήταν παγιδευμένα» αφηγήθηκε στο BBC. «Καθόμουν δίπλα στην έξοδο κινδύνου οπότε ίσως έπεσα έξω όταν την άνοιξαν, μετά από αυτό δεν θυμάμαι τίποτα».

«Βλέπαμε πολλή φωτιά απ’ έξω και η καμπίνα γέμιζε καπνό. Μετά έγινε μία έκρηξη. Έσβησαν τη φωτιά και μας έσωσαν» περιγράφει ένας άλλος επιζών.

«Ξαφνικά το αεροπλάνο άρχισε να τρέμει πολύ κι ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος. Καθόμουν κοντά στο παράθυρο και μπόρεσα να βγω έξω» είναι η περιγραφή ενός άλλου.

«Επικράτησε χάος, κόσμος έτρεχε προς το αεροσκάφος, πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά. Όλοι τρομάξαμε γιατί όλα έγιναν μπροστά στα μάτια μας» ανέφερε μια γυναίκα που βρισκόταν μέσα σε άλλο αεροπλάνο στο ίδιο αεροδρόμιο.

Από τους 22 επιζώντες, 11 είναι από το Νεπάλ και 11 από το Μπαγκλαντές.

Παραμένει ασαφές τι προκάλεσε τη συντριβή. Η αεροπορική εταιρεία επιρρίπτει ευθύνες στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ενώ η διοίκηση του αεροδρομίου υποστηρίζει πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε από τη λάθος κατεύθυνση.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top