ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουσκάλλης προς Αναστασιάδη: ‘Κανένας Ευρωπαϊκός θεσμός δεν μας φύσησε στο πρόσωπο’

Μουσκάλλης προς Αναστασιάδη: ‘Κανένας Ευρωπαϊκός θεσμός δεν μας φύσησε στο πρόσωπο’

‘Κανένας Ευρωπαϊκός θεσμός δεν μας στήριξε, δεν μας φύσησε στο πρόσωπο’, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο γνωστός προπονητής Ανδρέας Μουσκάλης, με αφορμή τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνια, την Πέμπτη (15/3), που καλεί την πολιτική ηγεσία σε ενότητα για να μην πάθουμε ότι πάθαμε τον Μάρτη του 2013.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή Ανδρέα Μουσκάλλη προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας:

12 Μαρτίου 2018

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
κ. Νίκο Αναστασιάδη

 Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Επιθυμώ να σας συγχαρώ για την εκλογή σας για δεύτερη πενταετία στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και εύχομαι η παρούσα θητεία σας να είναι καλύτερη και ωφελιμότερη για την πατρίδα μας από την προηγούμενη.

Η πρώτη πενταετία της διακυβέρνησης σας, σημαδεύτηκε από την τεράστια οικονομική κρίση, την παρουσία της Τρόικα στην Κύπρο, της συνομολόγησης του τριετούς μνημονίου, την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος, την καθιέρωση μιας πολιτικής λιτότητας και ορθολογισμού. Δίκαια αναφέρω ότι για τα πιο πάνω πρωτόγνωρα κακά δεν είσαστε υπεύθυνος εσείς και η Κυβέρνηση σας, αλλά όλοι μας, με τις διαχρονικές και άμυαλες συμπεριφορές μας. Για τα αίτια και αιτιατά θα αναφερθώ σε άλλην παρέμβαση μου.

Κύριε Πρόεδρε,

Στις ατέλειωτες δύσκολες νύχτες και ημέρες του λαού μας, κανένας Ευρωπαϊκός θεσμός δεν μας στήριξε, δεν μας φύσησε στο πρόσωπο, αλλά υποκριτικά μιλούσαν για τα λάθη τους. Κανένας Ευρωπαϊκός θεσμός δεν μίλησε για το φορολογικό καθεστώς της Κύπρου, για την παροχή διαβατηρίων σε πολίτες άλλων χωρών για επενδύσεις στην Κύπρο. Θυμάστε τα δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο……. Θυμούνται να διασύρουν την πατρίδα μας προετοιμάζοντας και επιδιώκοντας κάτι κακόν να αποφασίσουν για εμάς.

Ακούοντας, διαβάζοντας και ψηλαφώντας τις δηλώσεις, τις θέσεις και απόψεις των Αξιωματούχων των Ευρωπαϊκών θεσμών σήμερα, μου έρχονται στη μνήμη οι μαύρες εκείνες ημέρες πριν τον Μάρτη του 2013.

Ανησυχώ τα μέγιστα για τον τόπο μας, δεν έχω δε την παραμικρή εμπιστοσύνη στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι εμπειρίες του Μάρτη του 2013 είναι ακόμα νωπές, και χρειάζονται πάρα πολλά χρόνια να επουλωθούν οι πληγές.

Στις 15 Μαρτίου θα γίνει σύσκεψη υπό την προεδρία σας, με τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων, για συζήτηση του μεγάλου και πολύπλευρου προβλήματος των ΜΕΔ. Η πίεση από την Ευρώπη γνωστή, αφόρητη και εκβιαστική. Αυτή την φορά όμως η Κύπρος και τα οικονομικά της βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση. Βγήκαμε στα τρία χρόνια από το Μνημόνιο, και τα τελευταία τρία χρόνια διατηρούμε ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με πράγματι μεγάλες προοπτικές.

Οφείλετε όλοι ενωμένοι να αντιμετωπίσετε μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες τους εκβιασμούς των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ας μην τους αφήσουμε να μας ξεγελάσουν για δεύτερη φορά. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Κύριε Πρόεδρε,

Ας μην υποτιμήσουμε αυτή τη φορά τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων φίλων μας. Και για τα ΜΕΔ έχουν οι ίδιοι τεράστιες ευθύνες. Εσείς και τα κόμματα είναι εκλελεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού. Ας μην αφήσουμε βολεμένους και διορισμένους Λειτουργούς της Ευρώπης, να μας αδικούν επανειλημμένα, χωρίς ιδιαίτερη τεκμηρίωση και δικαιολογητικά. Χρειάζεται επαναστατική και αποφασιστική αντιμετώπιση τους. Η υπομονή πλέον δεν υπάρχει. Και εάν υπάρχει δεν ωφελεί.


Με εκτίμηση

Ανδρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top