ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Α. Αριστοτέλους: 'Δεν θα δεχθούμε κανένα εκφοβισμό – Γνωρίζουμε τα κίνητρα'

Α. Αριστοτέλους: 'Δεν θα δεχθούμε κανένα εκφοβισμό – Γνωρίζουμε τα κίνητρα'

Γραπτή ανακοίνωσε εξέδωσε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλάκων, Άννα Αριστοτέλους μετά και την εμπρηστική επίθεση σε οχήματα δυο δεσμοφυλάκων το πρωί της Τρίτης (13/03).

Όπως σημειώνει η κ. Αριστοτέλους, με την πράξη αυτή κάποιοι θέλουν να εκφοβίσουν την διεύθυνση και να αποτρέψουν το προσωπικό από την αμερόληπτη άσκηση των καθηκόντων του και την προσπάθειά του για πάταξη της διαφθοράς στις Φυλακές.

Τονίζει δε πως τέτοιες πράξεις δεν θα πτοήσουν το έργο της διεύθυνσης.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

"Με την παρούσα ανακοίνωση αρχικά ως Διεύθυνση Φυλακών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη στήριξη μας στους δύο εξαίρετους συναδέλφους -  δεσμοφύλακες που έγιναν στόχος εμπρηστών τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Παρόλο ότι το συγκεκριμένο περιστατικό διερευνάται από την Αστυνομία και μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν ακόμα καταδείξει τα αίτια που οι δράστες προέβηκαν στην εγκληματική αυτή ενέργεια, εντούτοις ως Διεύθυνση Φυλακών θεωρούμε σκόπιμο και αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες κάποιων να εκφοβίσουν όσους ασκούν αμερόληπτα τα καθήκοντα τους και συμβάλλουν στην πάταξη της διαφθοράς στις Φυλακές δεν έχουν οποιαδήποτε επίδραση τόσο στη Διεύθυνση όσο και στο προσωπικό των Φυλακών.

Σε όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από το περιστατικό και θεωρούν ότι δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα τους, θα θέλαμε να τους τονίσουμε  ξανά ότι το έργο μας που αρχίσαμε τα τελευταία τρία χρόνια, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα χωρίς κανένα εκφοβισμό.

Η προσπάθεια εκφοβισμού των δύο συναδέλφων για τους οποίους γνωρίζουμε την  αξιοπιστία και την αφοσίωση τους στο καθήκον, θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι στις Φυλακές δεν λειτουργούμε με βάση συμφέροντα οποιουδήποτε αλλά με βάση τη συλλογική αντιμετώπιση εγκληματικών  ενεργειών που έχουν γίνει κατά καιρούς εναντίον και άλλων συναδέλφων.

Από την άλλη καλούμε τις αρμόδιες αρχές στην άμεση εξιχνίαση των εμπρησμών σε βάρος των δεσμοφυλάκων που εκτελούν αμερόληπτα τα καθήκοντα τους και σχετίζονται με αυτά καθότι όσο οι υποθέσεις αυτές παραμένουν ανεξιχνίαστες και συνεπώς δεν υπάρχει παραδειγματική τιμωρία, τα μέλη του Τμήματος Φυλακών θα παραμείνουν εκτεθειμένα και θα αποτελούν στόχο όλων αυτών που ενοχλούνται από τις ενέργειες πάταξης της διαφθοράς.

Τέλος, η Διεύθυνση των Φυλακών θα συνεχίσει να στηρίζει τα μέλη που εκτελούν με τιμιότητα τα καθήκοντα τους".

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top