ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δικαστική απόφαση κατά Φαίδωνος με βαρύ πρόστιμο - 'Εκδόθηκε ερήμην'

Δικαστική απόφαση κατά Φαίδωνος με βαρύ πρόστιμο - 'Εκδόθηκε ερήμην'

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε δικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, με την οποία επιδικάζει εναντίον του αποζημιώσεις ύψους €30.000, προς όφελος του Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV στις 28/08/2017, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» στο ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης στις 28/08/2017 και στην τηλεοπτική εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ1 στις 29/08/2017 είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά.

Οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ.Καϊλάς «παρανομεί», ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας μάλιστα το κράτος από τα ενοίκια που θα δικαιούτο να λάβει» ( απόσπασμα από την δικαστική απόφαση).

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών

Διά του παρόντος, το Γραφείο Τύπου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Π.Ο.Σ. (Δημόσια) Λτδ ενημερώνει το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφορικά με τα πιο κάτω:

Σήμερα, την 13/03/2018, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε δικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, με την οποία επιδικάζει εναντίον του αποζημιώσεις ύψους €30.000, προς όφελος του Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV στις 28/08/2017, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» στο ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης στις 28/08/2017 και στην τηλεοπτική εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ1 στις 29/08/2017 είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά.

Οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ.Καϊλάς «παρανομεί», ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας μάλιστα το κράτος από τα ενοίκια που θα δικαιούτο να λάβει» ( απόσπασμα από την δικαστική απόφαση).

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας πρόεβηκε στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κύριο Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε.

Η νομική εκπροσώπηση του κ. Καϊλά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας είχε ανατεθεί στη συνήγορο κ. Μαρία Ραφαήλ, συνέταιρο στη δικηγορική εταιρεία, Ι.ΦΡΑΓΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ.

Ως κοινωνικός φορέας, και ενεργή Οργάνωση στα δρόμενα που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους πριν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εναντίων ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική προσφορά όπως στην περίπτωση του κ. Καϊλά.

Απώτερος σκοπός του Προέδρου της Οργάνωσής μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας και του αγρότη τον οποίο υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.»

Απαντητική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Πάφου στην οποία αναφέρει ότι λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος του «όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους  παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο μου ως ανακάλυψα σήμερα μετά την ανακοίνωση και δεν καταχώρησα εμφάνιση στο Δικαστήριο.»

Επικοινωνώντας με τους δικηγόρους του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ζήτησε όπως «καταχωρήσουν άμεσα στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης».

Ακολουθεί η αυτούσια ανακοίνωση - απάντησης από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος:

«Εχω πληροφορηθεί σήμερα (13/3) από τα ΜΜΕ, ότι ως ισχυρίζονται, έχει εκδοθεί ερήμην μου δικαστική απόφαση για πληρωμή αποζημιώσεων  σε υπόθεση για ισχυριζόμενη δυσφήμιση.

Το μόνο που μπορώ να ανακαλέσω τώρα  στη μνήμη μου είναι ότι μου είχε επιδοθεί κλητήριον ένταλμα καταχωρημένο στο Επαρχικό Δικαστήριο Λάρνακας  για ισχυριζόμενη δυσφήμιση το οποίο λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος μου και των συχνών ταξιδιών μου στο εξωτερικό, όχι από αμέλεια ή ασέβεια προς το Δικαστήριο και τον ενάγοντα αλλά εκ παραδρομής και ανθρωπίνου λάθους  παρέπεσε και αναμίχθηκε με άλλα έγγραφα στο γραφείο μου ως ανακάλυψα σήμερα μετά την ανακοίνωση και δεν καταχώρησα εμφάνιση στο Δικαστήριο.

Μόλις διάβασα στα ΜΜΕ  τη σχετική ανακοίνωση για έκδοση  δικαστικής απόφασης εναντίον μου και βρήκα το κλητήριον  αμέσως επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου και τους έδωσα οδηγίες να καταχωρήσουν άμεσα στο Δικαστήριο αίτηση ακύρωσης της απόφασης γιατί δεν είχα καμία πρόθεση να μην υπερασπιστώ στην υπόθεση,η παράλειψη καταχώρησης εκ μέρους μου εμφάνισης στο Δικαστήριο με δικηγόρο οφείλεται πραγματικά σε  λάθος  λόγω του καθημερινού βαρυφορτωμένου προγράμματος εργασίας μου  και των συχνών απουσιών μου στο εξωτερικό για εκτέλεση των καθηκόντων μου ως Δημάρχου Πάφου και του όγκου των εγγράφων που τοποθετούνται καθημερινά στο γραφείο μου μέσα στα οποία παρεισέφρυσε  το κλητήριον ένταλμα.Εχω πολύ καλή υπεράσπιση στην ισχυριζόμενη δυσφήμιση στην υπόθεση και θα αποδείξω ότι όλες  οι αναφορές μου ήταν αληθείς.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top