LIKE ONLINE

Στο πρόσωπό μας υπάρχει ένα «Τρίγωνο Θανάτου», λέει γιατρός

Στο πρόσωπό μας υπάρχει ένα «Τρίγωνο Θανάτου», λέει γιατρός

Φαίνεται πως στο κέντρο του προσώπου μας σχηματίζεται ένα τρίγωνο, όχι ένα απλό τρίγωνο βέβαια, αλλά ένα τρίγωνο θανάτου και είναι μάλιστα και όσο πιο επικίνδυνο παίρνει για τον οργανισμό μας.

 

Αυτά μας λέει ο αμερικανός γιατρός Dr Mehmet Oz, διασημότητα στην κατηγορία του, μιλώντας για το τρίγωνο που σχηματίζεται με τη μύτη μας ως τη μία κορυφή και τις δύο άκρες των χειλιών μας.

Ένα τρίγωνο που μπορεί να μας κάνει μεγάλη ζημιά αν δεν προσέξουμε, όπως μας λέει. Γιατί από κει βρίσκουν τον δρόμο τους οι μολύνσεις για τον εγκέφαλό μας: «Πιάστε αυτή την περιοχή, το τρίγωνο του θανάτου, έχετε ρίσκο αυτή η μόλυνση να περάσει το δέρμα σας και να καταλήξει στον εγκέφαλό σας», έχει εξηγήσει επανειλημμένως στην αμερικανική τηλεόραση.

Δεν είναι όμως μόνο οι κορυφές του τριγώνου που μας δημιουργούν πρόβλημα, αλλά και η όλη δομή του, καθώς μας μιλά ακόμα και για φλεβοκομβική θρόμβωση που μπορεί να πάθουμε στη μύτη.

Αυτό που εννοεί ο γιατρός είναι πως η μύτη και το στόμα είναι τα πιο επικίνδυνα ανοίγματα του κρανίου μας, καθώς εκεί λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες μολύνσεις. Και έχει φυσικά έναν θεατράλε τρόπο να επισημαίνει τους κινδύνους.

Ο Dr Oz έχει κάνει καριέρα εξάλλου στην τηλεόραση, δίνοντας ιατρικές συμβουλές από τους μικρούς δέκτες. Δεν είναι ωστόσο τσαρλατάνος, αλλά πραγματικός γιατρός, αν και πια τον έχει στο στόχαστρο ο Ιατρικός Σύλλογος Αμερικής γιατί προωθεί την εναλλακτική ιατρική.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=BmnZGu6f72g

 

Από Newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top