ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπάνα 30.000 ευρώ στον Φαίδωνος για δυσφημιστικές δηλώσεις σε εκπομπές

Καμπάνα 30.000 ευρώ στον Φαίδωνος για δυσφημιστικές δηλώσεις σε εκπομπές

Κάλεσμα σε όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους πριν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις κάνει η Οργάνωση Π.Ο.Σ σχολιάζοντας δικαστική απόφαση που εξέδωσε την Τρίτη 13/3 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για αποζημιώσεις προς όφελος του κ. Καϊλά. 

Αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών «πρόεβη στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κ. Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε».
 
«Απώτερος σκοπός του Προέδρου της Οργάνωσής μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας και του αγρότη τον οποίο υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Επαρχιακό Δικαστήριο  Λάρνακας, στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV στις 28/08/2017,  στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» στο ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης στις 28/08/2017 και στην τηλεοπτική εκπομπή  «Από Μέρα σε Μέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ1 στις 29/08/2017 είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά.

Αναφέρει επίσης ότι «οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ. Καϊλάς παρανομεί,  ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας μάλιστα το κράτος από τα ενοίκια που θα δικαιούτο να λάβει» ( απόσπασμα από την δικαστική απόφαση).
 
Στη δικαστική απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εναντίον του Δημάρχου Πάφου, μέρος της οποίας ανέγνωσε στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Γραφείου Φράγκου και Συνεργάτες ΔΕΠΕ (Μαρία Ραφαήλ), αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Είναι ορθή η θέση του ενάγοντος ότι τα όσα επίδικα δημοσιεύματα είναι δυσφημιστικά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top