ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέρασε η Ρόμα, μεγάλο διπλό-πρόκριση από την Σεβίλλη πάνω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτετ (VIDEO)

Πέρασε η Ρόμα, μεγάλο διπλό-πρόκριση από την Σεβίλλη πάνω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτετ (VIDEO)

Με συνταγή… Γιουβέντους και σκόρερ τον «καυτό» Έντιν Τζέκο, η Ρόμα επικράτησε με 1-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ, «κάλυψε» την ήττα του πρώτου αγώνα (2-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Tο «εύθραυστο» 2-1 της πρώτης αναμέτρησης στο Χάρκοβο πριν τρεις εβδομάδες καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου του αποψινού αγώνα, με την Ρόμα «σφιγμένη» προκειμένου να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει το ένα γκολ της νίκης-πρόκρισης, ενώ η φρέσκια Σαχτάρ Ντόνετσκ, με εξαιρετικούς τους Μάρλος, Φρεντ, Τάισον στη μεσαία γραμμή, δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Άλισον Μπέκερ, με τους Μανωλά, Φάτσιο, Κολάροφ πάντως να αμύνονται σθεναρά, «καλύπτοντας» τον κάπως νευρικό Φλορέντσι στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής.

Στο 52ο λεπτό οι «Τζιαλορόσι» βρήκαν το πολυπόθητο τέρμα, με «δράστη» (ποιον άλλον;) τον Έντιν Τζέκο, καθώς ο 32χρονος Βόσνιος διεθνής επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας από μια εντυπωσιακή «βαθιά» μεταβίβαση του Κέβιν Στρόουτμαν και την έστειλε να… αναπαυθεί στα δίχτυα του Αντρέι Πιατόφ, με τους Ιταλούς στη συνέχεια να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι, τους Ουκρανούς ανίκανους να απειλήσουν ουσιαστικά και την απευθείας κόκκινη κάρτα του Ιβάν Ορντέτς στο 82′ μαζί με την άσχημη ενέργεια του Φακούντο Φερέιρα να πετάξει κάτω ένα ball boy που καθυστερούσε να του δώσει την μπάλα λίγο αργότερα να είναι τα μοναδικά αξιοσημείωτα μέχρι το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Μαγιένκο.

Με την εντός έδρας νίκη της αυτή (1-0) και συνολικό σκορ 2-2, η Ρόμα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός την ελαφρώς ανώτερη συνολικά αλλά κάπως αφελή Σαχτάρ Ντόνετσκ των πολλών «Λάτιν» και θα βρίσκεται στην κλήρωση της Νιόν το μεσημέρι της Παρασκευής, όντας μαζί με την Σεβίλλη οι δύο πιο «αδύναμες» ομάδες αυτής, αλλά παράλληλα με κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να φτάσει έως τον τελικό του Κιέβου και να… επισκεφθεί ξανά την Ουκρανία την φετινή σεζόν!
 

Ρόμα: Άλισον, Φλορέντσι, Φάτσιο, Μανωλάς, Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Στροούτμαν, Τσενγκίζ Ουντέρ (65′ Ζέρσον), Περότι, Τζέκο

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόφ, Μπούτκο, Στεπανένκο (74′ Άλαν Πάτρικ), Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82′ Ντεντίνιο), Ορντέτς, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιγιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)

 

Κάζο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που στήθηκε σούπερ συντηρητικά από τον Μουρίνιο και το πλήρωσε καθώς ο Μπεν Γεντέρ έβαλε δύο γκολ και χάρισε νίκη και πρόκριση στην Σεβίλλη (1-2).

Υστερα από ένα προβληματικό πρώτο σκέλος (0-0) και ένα προβληματικό πρώτο μέρος στη ρεβάνς, οι Κόκκινοι Διάβολοι πλήρωσαν την κακή εικόνα τους και επέτρεψαν στην Σεβίλλη να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά με μεγάλη νίκη στο Μάντσεστερ. Η ομάδα του Μοντέλα έκανε 21 τελικές στο Old Trafford, όσες δεν έχει κάνει καμία ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις και μάλλον δίκαια είναι αυτή που πέρασε. Σοκ στην Γιουνάιτεντ, στην οποία από τα μέσα Μαρτίου μοναδικός στόχος μένει η κατάκτηση του FA Cup. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μπεν Γεντέρ, ο οποίος μπήκε στο 72′ και στο 74′ και το 78′ καθάρισε το ματς.

Η Γιουνάιτεντ φάνηκε να μπαίνει δυνατά και στο 2′ ο Λουκάκου έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Λίνγκαρντ αλλά το δεξί του έφυγε έξω και η συνέχεια ήταν για την Σεβίλλη. Στο 9′ ο Χοακίν Κορέα έκανε το σουτ, άουτ και η ομάδα του Μοντέλα ήταν με γυμνό μάτι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Στο 14′ το παιδικό λάθος του Μπαγί δεν τιμωρήθηκε, στο 16′ ο Βάσκες σούταρε άουτ και στο 27′ το διαγώνιο αριστερό του Μουριέλ πέρασε έξω. Στο 38′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Μουρίνιο, όμως ο Φελαϊνι, αφού έπαιξε το 1-2 με τον Σάντσες, νικήθηκε από τον Σέρχιο Ρίκο και το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ήταν όλα τα λεφτά. Τα ζόρια φάνηκαν από την αρχή όταν ο Μπαγί έκανε μυθικό τάκλιν για να σώσει σίγουρο γκολ και στο 52′ ο Ρίκο έπιασε δουλειά στο σουτ του Λίνγκαρντ μέσα από την περιοχή. Στο 57′ το σουτ του Σάντσες κοντραρίστηκε και στο 60′ ο Μουρίνιο έβγαλε τον Φελαϊνί για να δώσει επιθετική νότα βάζοντας τον Πογκμπά. Στο ίδιο λεπτό ο Μουριέλ δεν μπόρεσε από κοντά και στο 72′ ο Μοντέλα έκανε την αλλαγή που έκρινε το ματς.

Ο Μπεν Γεντέρ στο 74′ μετά την πάσα του Σαράμπια νίκησε τον Ντε Χέα μέσα από την περιοχή και στο 78′ με κεφαλιά το έκανε ξανά για το 0-2 προκαλώντας σοκ στους Κόκκινους Διαβόλους. Ο Πογκμπά έκανε απίστευτα λάθη και το γκολ του Λουκάκου με βολέ ύστερα από κόρνερ δεν ήταν ικανό να κάνει τη διαφορά. Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος παρά τις φάσεις με Μαρσιάλ, Ράσφορντ και στο 91′ ο Ντε Χέα δεν άφησε τον Μπεν Γεντέρ να κάνει χατ-τρικ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαγί, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Βαλένσια (77′ Μάτα), Μάτιτς, Φελαϊνί (60′ Πογκμπά), Λίνγκαρντ (77′ Μαρσιάλ), Σάντσες, Ράσφορντ, Λουκάκου.

 

Σεβίλλη (Βιτσέντζο Μοντέλα): Ρίκο, Κίερ, Λενγκλέ, Εσκουδέρο, Μερκάδο, Ν’ Ζονζί, Μπανέγα, Βάσκες (87′ Πισάρο), Σαράμπια, Κορέα (89′ Γκάις), Μουριέλ (72′ Μπεν Γεντέρ).

Πηγή: www.sdna.gr και www.gazzetta.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top