ΔΙΕΘΝΗ

Πραγματοποιείται η επίσημη επανεκλογή Μέρκελ στο αξίωμα της Καγκελαρίου

Πραγματοποιείται η επίσημη επανεκλογή Μέρκελ στο αξίωμα της Καγκελαρίου

Στις 10:00 (ώρα Κύπρου) θα πραγματοποιηθεί στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η επίσημη επανεκλογή της Άνγκελα Μέρκελ στην θέση της Καγκελαρίου για τέταρτη φορά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU) Μίχαελ Γκρόσερ-Μπρέμερ, η εκλογή της θα επιτευχθεί με άνεση, από την πρώτη ψηφοφορία.
 

Εφόσον η κυρία Μέρκελ εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία (355 ψήφους επί συνόλου 709 βουλευτών) στην πρώτη προσπάθεια, ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα την ανακηρύξει Καγκελάριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 13:00 (ώρα Κύπρου) θα ορκιστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων υπουργών. Μέχρι τώρα όλοι οι Καγκελάριοι της Ομοσπονδιακής Γερμανίας έχουν εκλεγεί, έστω και οριακά όπως ο Κόνραντ Αντενάουερ, από την πρώτη ψηφοφορία.
 
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης (CDU, CSU, SPD) καταλαμβάνουν συνολικά 399 έδρες και ο Γκρόσε-Μπρέμερ θεωρεί ότι η κυρία Μέρκελ μπορεί να εκλεγεί χωρίς απολύτως καμία διαρροή, προειδοποιεί ωστόσο να μην γίνουν εικασίες, καθώς η ψήφος είναι μυστική και η στήριξη στην κυρία Μέρκελ ενδέχεται να μην προέλθει αποκλειστικά από τους βουλευτές των κομμάτων του "μεγάλου συνασπισμού". Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να γίνει αύριο στις 18:00 (ώρα Κύπρου). Την επόμενη Τετάρτη η Καγκελάριος θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.
 
Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του Πρωθυπουργού της Βαυαρίας υπέβαλε  ο Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος αναμένεται να ορκιστεί ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών. Στην θέση του εκτιμάται ότι θα εκλεγεί από το τοπικό Κοινοβούλιο ο Υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ. 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top