ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εξελίξεις στις άδεις για δημόσιους υπαλλήλους

ΚΥΠΡΟΣ: Εξελίξεις στις άδεις για δημόσιους υπαλλήλους

Σύντομα έτοιμη η πρόταση για εξομοίωση αδειών ανάπαυσης αορίστου χρόνου στους ημικρατικούς με μόνιμους υπαλλήλους.

Κατατίθεται σύντομα πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο από το Υπουργείο Οικονομικών για εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και των αδειών ασθενείας των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ευρύτερο δημόσιο τομέα) με το μόνιμο προσωπικό του κάθε οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η πρόταση τυγχάνει αυτή την περίοδο επεξεργασίας από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών και σύντομα, στις αμέσως επόμενες συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, θα τεθεί ενώπιον του Σώματος για έγκριση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Φεβρουαρίου του 2018 το Υπουργικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει την εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και αδειών ασθενείας για τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου στην δημόσια υπηρεσία, με αυτές που ισχύουν για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, βάσει των περί Δημοσίας Υπηρεσίας χορήγησης αδειών Νόμων και Κανονισμών.

Επί του προκειμένου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού προχωρεί αυτή την περίοδο σε τροποποίηση των σχετικών κανονισμών ώστε να προστεθεί σε αυτούς και η αναφορά που αφορά την ημερομηνία που κατέστη ο εργοδοτούμενος αορίστου χρόνου υπάλληλος έτσι ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί η πρόνοια της κλιμακωτής παραχώρησης της άδειας ανάπαυσης.Η αντίστοιχη πρόνοια για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους αναφέρεται στην ημερομηνία διορισμού τους στην δημόσια υπηρεσία.

Οι νέες ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την 1.1.2018. Μέχρι σήμερα οι αορίστου χρόνου δικαιούνταν 20 εργάσιμες ημέρες άδεια ανάπαυσης ετησίως για πενθήμερη εργασία και 25 για εξαήμερη εργασία, εβδομαδιαίως, ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Οι αορίστου χρόνου θα δικαιούνται πλέον μέχρι και 29 εργάσιμες ημέρες άδεια για υπηρεσία πέραν των 14 ετών όσοι εργάζονται σε πενθήμερη εργασία και μέχρι 36 ημέρες όσοι εργάζονται σε εξαήμερη εργασία για υπηρεσία πέραν των 14 ετών.

Για υπηρεσία από 6-14 χρόνια, η άδεια ανάπαυσης αυξάνεται σε 24 ημέρες για όσους εργάζονται πενθήμερο και σε 30 για όσους εργάζονται σε εξαήμερη βάση.

Όσον αφορά τις άδειες ασθενείας των αορίστου χρόνου εργαζομένων, αυτές αυξάνονται πλέον σε 42 ημερολογιακές ημέρες από 28 μέχρι σήμερα, στις οποίες περιλαμβάνονται και 8 ημέρες άδεια ασθενείας χωρίς ιατρικό πιστοποιητικό.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top