ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

‘Βολεύει’ τους εκπαιδευτικούς ο διορισμός στο Ριζοκάρπασο

‘Βολεύει’ τους εκπαιδευτικούς ο διορισμός στο Ριζοκάρπασο

Συζήτηση στην κεκλεισμένων των θυρών Επιτροπή Παιδείας έγινε στη Βουλή την Τετάρτη (14/3) αναφορικά με τα ωφελήματα που λαμβάνουν σε είδος και διευκολύνσεις οι εκπαιδευτικοί του Ριζοκαρπάσου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Δέσποινα Ψύλλου («Ο Φιλελεύθερος»), οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν χρηματοδότηση για τα οδοιπορικά έξοδα, ενώ κάποιοι εργάζονται κατά μια ημέρα λιγότερη την εβδομάδα.

Παράλληλα, η μοριοδότηση είναι ψηλότερη και οι ευκαιρίες προαγωγής περισσότερες.

Όπως λέχθηκε στην Επιτροπή Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί παραμένουν στις θέσεις τους ακόμα και τα διπλάσια χρόνια από όσα προβλέπει ο νόμος, εξαιτίας αυτών των ωφελημάτων.

Σημειώθηκε επίσης ότι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ακόμα και 512 ευρώ επιπρόσθετα για τα οδοιπορικά τους.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί «τα κάνουν πλακάκια» με τις κατοχικές αρχές για να διασφαλίζουν ότι θα παραμένουν στις θέσεις τους, θα είναι αρεστοί και ανεπηρέαστοι από ελέγχους.

Συζητήθηκε, ως εκ τούτου, να μειωθούν ή να αφαιρεθούν κάποια ωφελήματα, όπως, ας πούμε, τα οδοιπορικά.

Επίσης, κατατέθηκε η άποψη να μην μπορούν να υπηρετούν στο Ριζοκάρπασο πάνω από τρία έτη, ενώ ταυτόχρονα να διορίζονται εκεί μόνο όσοι είναι παιδιά εγκλωβισμένων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top