ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Κατασχέσεις οχημάτων για το πετρέλαιο

ΚΥΠΡΟΣ: Κατασχέσεις οχημάτων για το πετρέλαιο

Επιχείρηση στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λεμεσού για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολογήτου χρωματισμένου πετρελαίου πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Δερύνειας.

Σε δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι έγινε έλεγχος σε συνολικά 31 διερχόμενα πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι 7 από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο (αγροτικό και βιομηχανικό). Τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε αίτημα για την εξώδικη διευθέτηση των τελωνειακών αδικημάτων που διαπράχθηκαν.

Καταβλήθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των € 5,000 που αφορά τους φόρους κατανάλωσης και το Φ.Π.Α., που έχουν αποφευχθεί, τη χρηματική επιβάρυνση, το συμβιβαστικό ποσό και το ποσό απόδοσης και τα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στην επαρχία Λεμεσού , λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και της Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε συνολικά 42 διερχόμενα πετρελαιοκίνητα οχήματα και διαπιστώθηκε ότι 5 από αυτά χρησιμοποιούσαν παράνομα αφορολόγητο χρωματισμένο πετρέλαιο. Τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων και ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε αίτημα για την εξώδικη διευθέτηση των τελωνειακών αδικημάτων που διαπράχθηκαν για τα 4 από τα 5 οχήματα.

Καταβλήθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των € 3,000 που αφορά τους φόρους κατανάλωσης και το Φ.Π.Α., που έχουν αποφευχθεί, τη χρηματική επιβάρυνση, το συμβιβαστικό ποσό και το ποσό απόδοσης και τα τέσσερα οχήματα επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Το άλλο όχημα παραμένει υπό κατάσχεση στην αποθήκη κατασχεθέντων του Τελωνείου Λεμεσού και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top