ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης: Τα είπε με Αντιπρόεδρο ENI- Ετοιμάζει βαλίτσα για Αμμάν

Ν. Χριστοδουλίδης: Τα είπε με Αντιπρόεδρο ENI- Ετοιμάζει βαλίτσα για Αμμάν

Το Αμμάν θα επισκεφτεί στα τέλη Μαρτίου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα (15/3) με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφάντι, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης για την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), στη Ρώμη.

Προστίθεται ότι οι δύο άνδρες είχαν ενώπιον τους μια «πλούσια ατζέντα» θεμάτων, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, των ζητημάτων περιφερειακής σταθερότητας και της διμερούς και τριμερούς συνεργασίας.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της ΕΝΙ Lapo Pistelli, με τον οποίο είχε μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, προσανατολισμένη στην επίτευξη αποτελεσμάτων σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά.

Ανακοίνωσε αύξηση της συνεισφοράς στην UNRWA

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών στα κοινωνικά δίκτυα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε εξάλλου την αύξηση της ετήσιας συνεισφοράς της Κύπρου προς την UNRWA για το 2018.

Σε παρέμβασή του στην Υπουργική Διάσκεψη, στη Ρώμη, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η βιωσιμότητα και λειτουργία αυτού του σημαντικού οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών δεν μπορεί να αφεθεί στη τύχη» και «επαφίεται σε εμάς να διασφαλίσουμε ότι θα έχει στη διάθεσή του τόσο τα απαραίτητα μέσα, όσο και τα εργαλεία για να συνεχίσει να εκτελεί την αποστολή του».

Η διακοπή των εργασιών της UNRWA λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων θα ήταν καταστροφική για τους πρόσφυγες και θα ασκούσε επιπλέον πίεση στις χώρες και στις κοινωνίες που τους φιλοξενούν, όπως τον Λίβανο και την Ιορδανία, συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η δύσκολη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η UNRWA θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία σε όλους.

Ανακοίνωσε τέλος ότι η Κύπρος αποφάσισε να αυξήσει σημαντικά την ετήσια συνεισφορά της για το έτος 2018, ανταποκρινόμενη στην επείγουσα έκκληση του Γενικού Επιτρόπου του οργανισμού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top