ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζητά απαλλαγή η Αστυνομία από το νόμο για το κάπνισμα

Ζητά απαλλαγή η Αστυνομία από το νόμο για το κάπνισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης και την δημοσιογράφο Σόφη Ορφανίδου στο πλαίσιο εξέτασης της ειδικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που αφορά την Αστυνομία, η οποία συζητήθηκε χθες στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Όπως δήλωσε ο κύριος Νικολάου, η ανάγκη απαλλαγής της Αστυνομίας από μη αστυνομικής φύσης καθήκοντα έχει διαγνωστεί και προς τον σκοπό εξεύρεσης άλλων λύσεων έχει ετοιμαστεί μελέτη, η οποία θα τύχει συζήτησης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Εξουθενώσαμε τους Κύπριους αστυνομικούς - Αναλυτικά στοιχεία στη Βουλή

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, σήμερα υπάρχουν τουλάχιστον 18 νομοθεσίες τις οποίες δεν έπρεπε να εφαρμόζει η Αστυνομία αλλά άλλες υπηρεσίες, όπως π.χ. ο ΚΟΤ, οι τοπικές αρχές, οι λειτουργοί άλλων υπουργείων κ.λπ., ανάμεσα στις οποίες είναι και οι άδειες για οινοπνευματώδη ποτά και η ηχορύπανση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ζαχαρίας Κουλίας σημείωσε ότι «κάναμε ουλαμό στο ΥΠΕΣ για τη λαθροθηρία», διερωτήθηκε εάν είναι δυνατόν «να παίρνουμε τη ΜΜΑΔ για να πιάσει έναν αγρότη επειδή διαμαρτύρονται οι ακτιβιστές πως έπιασε αμπελοπούλια».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό κενών θέσεων, που ανέρχονταν στις 850 και έχουν μειωθεί στις 600 λόγω της πρόσφατης πρόσληψης 250 ατόμων, έσπευσε όμως να σημειώσει ότι αυτοί βρίσκονται ακόμα υπό εκπαίδευση. Έγινε, δε, χαρακτηριστική αναφορά στο ότι ενώ το 1974 υπήρχαν 100.000 αυτοκίνητα και 350 αστυνομικοί τροχαίας, σήμερα έχουμε 900.000 αυτοκίνητα και πιθανόν μόνο 250 αστυνομικούς στο εν λόγω πόστο.

Ότι η Αστυνομία έχει συμμορφωθεί πλήρως με όλες σχεδόν τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είπε σε άλλο σημείο της συζήτησης ο Ιωνάς Νικολάου, ενώ για τις κτηριακές υποδομές υπενθύμισε ότι κτίζονται αυτή τη στιγμή η γ΄ φάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και προχωρούν με την δ΄ φάση, καθώς και η Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου και η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top