ΚΟΣΜΟΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Πυκνώνουν τα ψυχροπολεμικά σύννεφα- Νεκρός ο “νούμερο ένα εχθρός της Ρωσίας”- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Πυκνώνουν τα ψυχροπολεμικά σύννεφα- Νεκρός ο “νούμερο ένα εχθρός της Ρωσίας”- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ρώσος εξόριστος στην Βρετανία, ο οποίος κατηγορείτο για κλοπή 90 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, βρέθηκε νεκρός με σημάδια ότι κάποιοι σκηνοθέτησαν την αυτοκτονία του, ενώ θεωρείτο ο “νούμερο ένα δημόσιος εχθρός” από το Κρεμλίνο .

Ο Νικολάι Γλουτσκόφ 68 ετών, αντιμετώπιζε κατηγορίες για κλοπή από το ρωσικό κράτος 90 εκατομμυρίων λιρών, με το Κρεμλίνο να τον χαρακτηρίζει “νούμερο ένα δημόσιο εχθρό”, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ο 68χρονος, επρόκειτο να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα (12/3), αλλά βρέθηκε νεκρός το απόγευμα εκείνης της ημέρας στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Αιτία θανάτου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι “συμπίεση λαιμού”, κάτι που που οδήγησε αρχικά τις αρχές στο να θεωρήσουν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, αλλά τέσσερις μέρες μετά, οι ερευνητές της υπόθεσης βρήκαν τεκμήρια που ίσως να αλλάζουν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η “Mirror” επικαλούμενη δημοσίευμα της “The Sun”, αναφέρει ότι οι εγκληματολογικές έρευνες κατέδειξαν ότι ο Γλουτσκόφ ήταν νεκρός πριν κρεμαστεί.

Ο 68χρονος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση όταν βρισκόταν στη θέση του διευθυντή οικονομικών στην ρωσική κρατική αεροπορική εταιρεία “Aeroloft” τη δεκαετία του ‘90.

Πάντως, οι βρετανικές αρχές, μέχρι στιγμής τουλάχιστο, δεν βρήκαν στοιχεία που να συνδέουν την υπόθεση του 68χρονου εξόριστου με τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σπρίπαλ στο Σάλισμπερι, για την οποία πιστεύεται ότι έχει εμπλοκή η Μόσχα.

Ωστόσο, ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας και πρώην υπάλληλος του ολιγάρχη Μπόρις Μπερεζόφσκι , ο Αλέξαντερ Γκολτφαρμπ που ήταν φίλος με τον δολοφονημένο κατασκόπο Αλεξάντρ Λιτβινένκο, υσχηρίζεται ότι ο 62χρονος Γκλουσκκόφ είχε ανακαλύψει ότι η Aeroflot είχε περίεργες οικονομικές σχέσεις με υπηρεσίες κατασκοπείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την “Mirror” ο εξόριστος Γλουτσκόφ είχε μια μακρά ιστορία σύγκρουσης με τις ρώσικες υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του δεν ήταν τυχαίος, ούτε πιστεύει ότι ο ίδιος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ακόμη, ο Ρώσος εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι 68χρονος, εξακολουθούσε να είναι εχθρός του Πούτιν, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο ίσως να μην είναι άσχετο με τις επερχόμενες εκλογές στη Ρωσία.

Επιμέλεια Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφίες από Mirror

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top