ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φτιαγμένη για Ευρώπη και… πρώτο διπλό!

Φτιαγμένη για Ευρώπη και… πρώτο διπλό!

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής των πλέι – οφ του πρωταθλήματος CYTA, η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει της Ομόνοια στο σχεδόν άδειο από κόσμο ΓΣΠ με 3-1.

Για την ΑΕΚ ήταν η τελευταία επίσκεψη στο στάδιο της πρωτεύουσας την εφετινή σεζόν και κατάφερε να την συνοδέψει με το «διπλό» και την κατάκτηση των τριών βαθμών, οι οποίοι την κρατάνε ζωντανή για την διεκδίκηση της 3ης θέσης.

Απ την άλλη η Ομόνοια για άλλο ένα παιχνίδι έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό και γνώρισε άλλη μια ήττα στην φάση των πλέι – οφ, την 3η συνεχόμενη και σε επτά παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) μετράει έξι ήττες και μια ισοπαλία.

Το παιχνίδι

Α’ ημίχρονο

Προβάδισμα με Τρίσκο και Ακοράν, μπήκε στο ματς με Εκίθα

Τα πρώτο 10λέπτο στο ΓΣΠ κύλησε χωρίς την μεγάλη φάση, με την ΑΕΚ να δείχνει από το ξεκίνημα ότι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την Ομόνοια, προσπαθώντας από το ξεκίνημα να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Στα πρώτα 20λεπτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτιάξουν δύο καλές φάσεις με τους Γιάννου (13Ο λεπτό) και τον Ακοράν (20ο λεπτό), όμως η Μιχαίλοφ στην πρώτη περίπτωση και ο Γουίλιαμ Σοάρες στην δεύτερη δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ιδιάκεθ να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό.

Μετά τις δύο πρώτες ευκαιρίες των «κιτρινοπρασίνων», η Ομόνοια απάντησε με τον Χριστοφή στο 23ο λεπτό. Ο Διεθνής εξτρέμ των «πρασίνων» πήρε την μπάλα πάτησε στην περιοχή και με δυνατό σουτ, προσπάθησε να νικήσει τον Πάμπλο, χωρίς όμως επιτυχία.

Τελικά η ΑΕΚ στις επόμενες δύο καλές φάσεις που βρήκε στο ματς κατάφερε να τις μετατρέψει σε γκολ. Αρχικά ο Τρισκόφσκι στο 26ο λεπτό βρέθηκε σε θέση βολής μετά από την ευκαιρία που προηγήθηκε από τον Γιάννου και στο 38ο λεπτό ο Ακοράν εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των «πρασίνων» και με δυνατό σουτ, «εκτέλεσε» για δεύτερη φορά τον Βούλγαρο τεχνικό.

Στην συνέχεια του ημιχρόνου η ΑΕΚ κατέβασε ρυθμούς και η Ομόνοια προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, κάτι που το κατάφερε στο 42ο λεπτό με τον Εκίθα μετά από σέντρα του Αντόνια να «καρφώνει» την μπάλα στα δίχτυα, ξαναβάζοντας τους «πράσινους» στο παιχνίδι.

Β’ ημίχρονο

Με δέκα η Ομόνοια, «καθάρισε» με Τέτε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στην επανάληψη μπήκε αρκετά δυνατά με απώτερο σκοπό και στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ η αποστολή έγινε ευκολότερη όταν ο Εκίθα είδε στο 48ο λεπτό την δεύτερη κίτρινη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ένα παίκτη περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο έδειχνα να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και προσπαθούσαν τόσο με μετωπικές επιθέσεις, όσο κι από τα πλάγια να δημιουργήσουν θέματα στην εστία του Μιχαίλοφ κάτι το οποίο κατάφεραν με τον Βούλγαρο πορτιέρο να σώζει τους «πράσινους» σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 68ο λεπτό σε μια από τις φάσεις που βρήκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να πετύχει το γκολ με τον Τέτε, ενώ με τον ίδιο παίκτη θα μπορούσε να κάνει το 4-1 αν το πλασέ του δεν έβρισκε το κάθετο δοκάρι του Μιχαίλοφ.

Πάντως στην Ομόνοια με το πέρας του παιχνιδιού θα έχουν αρκετά παράπονα για τις φάσεις του 66ου και 85ου λεπτού, όταν ο 2ος βοηθός ανέκοψε λανθασμένα την Ομόνοια και τον Ντάρμπισαιρ για οφσάιντ.

Ομόνοια: Μιχαΐλοφ, Δημητρίου, Εκίθα, Γουίλιαμ, Βύντρα, Μαντούρο (17′ Κατελάρης), Μπρέβελντ, Χριστοφή (53′ Τζαΐλσον), Τζαρσίνιο, Κατσαντώνης (46′ Kιπιάνι), Ντάρμπισαϊαρ

ΑΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Μοΐσοφ, Καταλά, Νέλσον (76′ Σόρια), Λαρένα, Ακοράν, Χέφελ (59′ Τέτε), Κάσες, Τρισκόφσκι, Γιάννου

 

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Τσουχτερό πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε 55χρονο - Είχε στην κατοχή του αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται υπό όρους - Διαφώνησε ο Εισαγγελέας



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top