ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκη που προσφέρει και άλλα συν πέρα των τριών βαθμών (πιθανή ενδεκάδα)

Νίκη που προσφέρει και άλλα συν πέρα των τριών βαθμών (πιθανή ενδεκάδα)

Κάθε παιχνίδι στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, είναι καθοριστικό, πολύ περισσότερο όσο πλησιάζει το τέλος του δρόμου. Το σημερινό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στη Λεμεσό, μπορεί να λεχθεί ότι ενδεχόμενη νίκη, δίδει και μερικά άλλα… πράγματα, πέραν από τους τρεις βαθμούς. Είναι αυτονόητο, ότι αν οι κυανόλευκοι κερδίσουν το βασικό ανταγωνιστή τους για τον τίτλο, αποκτούν και ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχισης της «μάχης» για τον τίτλο. Ουσιαστικά θα έχουν διαφορά 4 βαθμών από τον αντίπαλο τους, με δεδομένο ότι έχουν στο ενεργητικό τους την πελώρια νίκη του ΓΣΠ πριν δυο μήνες.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον πως θα το… πάει τακτικά το ματς ο Σωφρόνης Αυγουστή.  Στις 31 Ιανουαρίου ο ΑΠΟΕΛ είχε καταφέρει να φύγει με διπλό από το Τσίρειο, παίζοντας ουσιαστικά με συντηρητική τακτική. Είχε δώσει γήπεδο στον Απόλλωνα, πετυχαίνοντας εν τέλει να «κλέψει» το τρίποντο με ανατροπή. Πριν μια εβδομάδα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», οι κυανόλευκοι της Λεμεσού δεν έπαιξαν με φουλ επιθετική τακτική, εν τέλει βρήκαν τον τρόπο να δραπετεύσουν με τρίποντο από την έδρα της Ανόρθωσης.

Ο Έκτορ Γιούστε θα είναι στην αποστολή, αλλά αναλόγως της κατάστασης του θα αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει δίπλα από τον Ρομπέρζ. Σε περίπτωση που ο Ισπανός δεν μπορεί να αγωνιστεί, μάλλον τον Άλεφ θα χρησιμοποιήσει σε ρόλο στόπερ. Επειδή ο Αγγελή, όταν μπήκε αλλαγή για μισή ώρα πριν τρεις μέρες στον αγώνα κυπέλλου με την Ανόρθωση, έδειξε να είναι εκτός ρυθμού. Επηρεασμένος φυσικά από την έλλειψη αγώνων. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε. Δεξιά στην άμυνα ο Ζοάο Πέδρο και αριστερά ο Ζάντερ. Η στελέχωση της μεσαίας γραμμής, εξαρτάται από το αν η τεχνική ηγεσία θα χρειαστεί να μετατοπίσει τον Άλεφ σε ρόλο κεντρικού μπακ. Αν ο Βραζιλιάνος παίξει στην πισινή γραμμή, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι την τριάδα του κέντρου να αποτελέσουν οι Σακέτι, Μάρκοβιτς και Ντα Σίλβα. Εφόσον παίξει στην κλασική του θέση ως οκτάρι ο Άλεφ, τότε διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση του επιτελικού χαφ οι Μάρκοβιτς, Ντα Σίλβα. Ξεκάθαρα δείχνουν  να είναι τα πράγματα, για την τριάδα της επίθεσης. Στα δυο φτερά, θα είναι δεξιά ο Γιάκολις, αριστερά ο Παπουλής και κορυφή ο Μάγκλιτσα. Επειδή είναι λίγο πεσμένος τελευταία ο «Μάγκλι» δεν αποκλείουμε εντελώς την πιθανότητα να ξεκινήσει ο Ζελάγια.

Ο Άλαν μάλλον σήμερα θα είναι στον πάγκο. Ήταν εκτός και στα δυο τελευταία ματς με την Ανόρθωση. Κάποιες πιθανότητες είχε και ο Σαρδινέρο να είναι δηλώσει παρών. Σίγουρος απών ο Μάριος Στυλιανού, ο οποίος αναρρώνει μετά την πρόσφατη επέμβαση κοιλιακών/προσαγωγών.

Γεμάτη θα είναι η δυτική του Τσιρείου σήμερα. Σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς, αλίμονο να μην «κοχλάζει» η κερκίδα των κυανολεύκων. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να πουληθούν όλα τα εισιτήρια, κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα παιχνίδι της φετινής σεζόν στο Τσίρειο. Σε άλλες εποχές, αν τέτοια τόσο ελκυστικό και θεαματικά ποδόσφαιρο η ομάδα, θα εξαντλούνταν τα εισιτήρια από τις πρώτες μια-δυο μέρες διάθεσης τους. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έχουν «τσιμπηθεί» και υποστηρικτές του Απόλλωνα, από τον «ιό» που μετέτρεψε πολλούς ποδοσφαιρόφιλους σε… θεατές του καναπέ και της καφετέριας.

Διαβάστε επίσης:

Μετράνε αντίστροφα οι «φυγάδες» για το ντέρμπι! Τα εισιτήρια που έχουν απομείνει

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top