ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερα νέα Startups του IDEA μπαίνουν στην αγορά με αξιώσεις

Τέσσερα νέα Startups του IDEA μπαίνουν στην αγορά με αξιώσεις

Με μια απλή αλλά εντυπωσιακή τελετή ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος του εκκολαπτηρίου νεοφυών επιχειρήσεων, IDEA.

Στο επίκεντρο της προσοχής όλων , οι τέσσερεις ομάδες που διακρίθηκαν και συγκεκριμένα οι Μy Book Heroes, Guardian Angel Mobile Health ApplicationGnous Labs και Syndeseas Integrated SolutionsLtdΠαρόντες στην τελετή, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου J.P.Hourican, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας,  εκπρόσωποι διαφόρων Πρεσβειών ,  Ανώτεροι Διευθυντές της Τράπεζας Κύπρου, Στρατηγικών Εταίρων,επιχειρηματιών αλλά και πολλών εκπροσώπων της κοινότητας των startups.

O υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης , ο οποίος εκπροσωπούσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μετέφερε την στήριξη της Κυβέρνησης προς την κοινότητα των startups.  Έδωσε , δε την υπόσχεση ότι η βοήθεια αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Ο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, John P. Hourican,  αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενθαρρυνθούν οι νέοι ώστε να ασχοληθούν με τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Τα ωφελήματα , είπε θα είναι πολλαπλά για τους ίδιους, την οικονομία της χώρας αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της.

Πριν από την τελετή αποφοίτησης προηγήθηκαν 9 μήνες εντατικής δουλειάς από όλους τους εμπλεκόμενους . Μεταξύ άλλων , εκπαίδευση και καθοδήγηση των ομάδων από εξειδικευμένους συνεργάτες, παροχή γραμματειακών και  επαγγελματικών υπηρεσιών, οικονομική ενίσχυση από την Τράπεζα Κύπρου και συνεχή προβολή της πορείας τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σήμερα οι ομάδες που ξεχώρισαν  βρίσκονται πλέον σε θέση να ξεκινήσουν δυναμικά το ταξίδι τους στην πραγματική αγορά , ναελκύσουν επενδύσεις αλλά και μερίδιο αγοράς στην Κύπρο και στο εξωτερικό .

 

Ξεκινά ο τρίτος κύκλος

Το IDEA βρίσκεται τώρα στη διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για το 3ο κύκλο του έτσι ώστε το 2018 να βοηθήσει νέες ομάδες με καινοτόμες ιδέες να τις υλοποιήσουν. Η υλοποίηση καινοτόμων ιδεών μέσω νεοφυών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η αλλαγή του τρόπου σκέψης μας προς την καινοτομία, είναι οι στόχοι του IDEA, και συμβάλλει έτσι, τόσο στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και στην εξέλιξη της κοινωνίας προωθώντας λύσεις με διεθνή εφαρμογή.

Το πρόγραμμα IDEA είναι μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του CIIM, ενώ στηρίζουν έμπρακτα οι Innovation/LeoBurnett, LellosP. Demetriades Law Office, Deloitte και η CYTA. Δημιουργήθηκε με το όραμα να δώσει ώθηση στην κυπριακή επιχειρηματικότητα αλλά και δυνατότητες στα μυαλά της Κύπρου για διεθνές επέκταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το IDEA και για τη διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για το 2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.ideacy.net, να τηλεφωνήσουν στα 22 128144 ή να στείλουν email στο [email protected].

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top