ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρεία ανέστειλε πρόσληψη λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων της υποψήφιας

ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρεία ανέστειλε πρόσληψη λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων της υποψήφιας

Ο πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, Νικόλας Τρύφων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ‘Active’ αποκάλυψε ότι την εταιρεία ακύρωσε πρόσληψη υπαλλήλου, λόγω του σεξουαλικού της προσανατολισμού.

Στην εκπομπή ‘Πρωινή Συχνότητα’ του ραδιοφωνικού σταθμού Active, κλήθηκε να σχολιάσει αποτελέσματα έρευνας για τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι πιο δεκτικές στη διαφορετικότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού, ο πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤΙ, Νικόλας Τρύφων, το πρωί της Δευτέρας (19/3).    

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Τρύφων ερωτήθηκε για το πως εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα για τα ΛΟΑΤΙ άτομα, και αναφέρθηκε κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον, αποκαλύπτοντας πως την περασμένη βδομάδα κάποια εταιρεία ακύρωσε πρόσληψη υπαλλήλου, όταν ο προϊστάμενος έμαθε πως η υπό πρόσληψη γυναίκα είναι λεσβία.

Σχετικά με την έρευνα για τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι πιο δεκτικές στη διαφορετικότητα του σεξουαλικού προσανατολισμού, ο κ.  Νικόλας Τρύφων εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται τόσο χαμηλά στον κατάλογο.

Ωστόσο, ο κ. Τρύφων ανέφερε πως καταβάλλεται προσπάθεια εισαγωγής διαφόρων νόμων, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με πιο σημαντικό το νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου για τα τρανσέξουαλ άτομα. 

«Νόμοι υπάρχουν, όμως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος και έχουμε πολλή δουλειά να επιτελέσουμε προς την κατεύθυνσης του πλήρους σεβασμού της σεξουαλικής διαφορετικότητας και της αντιμετώπισης του συντηρητισμού και της προκατάληψης», υποστήριξε  ο κ. Τρύφων. Τόνισε μάλιστα πως είναι σημαντικό να γίνουν εκστρατείες ενημέρωσης και διαφώτισης των πολιτών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_WjY5z61zIo

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top