ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αλέκος κάνει λόγο για εμπάθεια Οδυσσέα: ‘Κάτι είπα σε κάποιο κύκλο και μεταφέρθηκε λάθος’

Ο Αλέκος κάνει λόγο για εμπάθεια Οδυσσέα: ‘Κάτι είπα σε κάποιο κύκλο και μεταφέρθηκε λάθος’

Σε εμπάθεια απέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, την στάση που τηρεί απέναντί του ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, στο θέμα των υπερπληρωμών για τις συγκοινωνίες.

«Εξέφρασα δυσαρέσκεια για κάποιες επιστολές για το άτομό μου που έδωσε σε δημοσιογράφο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και φαίνεται ότι τα όσα είπα, του μεταφέρθηκαν με λάθος τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Μιχαηλίδης μιλώντας την εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ.

Είχε προηγηθεί ερώτηση από τη δημοσιογράφο Ελένη Βρετού, η οποία απευθυνόμενη προς τον κ. Αλέκο Μιχαηλίδη, είχε διερωτηθεί πού αποδίδει τη στάση του Γενικού ελεγκτή έναντι του.

Όταν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δηλώσεων του Αλέκου Μιχαηλίδη, ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ. Πριν επαναλάβει τις θέσεις του για την ουσία του ζητήματος των υπερπληρωμών, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα όσα είχε πει νωρίτερα περί εμπάθειας ο Αλέκος Μιχαηλίδης. Δεν θέλησε βέβαια να επεκταθεί.

Πάντως, η πρωινή (20/03) «κόντρα» στα ερτζιανά προκάλεσε αίσθηση. Πρώτος μίλησε για το θέμα των υπερπληρωμών ο Αλέκος Μιχαηλίδης, μετά κι αφού πρώτα έκλεισε η τηλεφωνική γραμμή με τον πρώτο έκανε παρέμβαση ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ενώ ακολούθησε νέα παρέμβαση από τον Αλέκο Μ., για να επανέλθει αργότερα ο Οδυσσέας Μ. Μίλησαν εναλλάξ από δυο φορές, δηλαδή. Ήταν φανερό, πάντως πως ο Γενικός Ελεγκτής δεν ήθελε να μιλά ταυτόχρονα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του Αλέκου Μιχαηλίδη ότι τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν στους μετόχους των εταιρειών λεωφορείων (υπερπληρωμές), δεν μπορούν να ανακτηθούν από τους ιδίους καθώς τα διοχέτευσαν ήδη σε άλλες εταιρείες τους.

Σε ό,τι αφορά την ουσία του ζητήματος, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επιρρίπτει ευθύνες στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου για το θέμα των υπερπληρωμών (30 εκατομμύρια), ενώ αντίθετα ο τελευταίος διατυπώνει τη θέση ότι το κακό έγινε όταν ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης υπηρετούσε στη θέση του Διευθυντή του τμήματος Ελέγχου του Υπουργείου.

Όπως σημειώσαμε, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έκανε λόγο για ποινικά αδικήματα που ενδεχομένως να βαραίνουν τον Αλέκο Μιχαηλίδη. «Εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη ότι ενδεχομένως να έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα για τα οποία σκοπεύουμε να ενημερώσουμε τον Γενικό Εισαγγελέα», σημειώνει σε σχετική επιστολή του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Φιλελεύθερο» (18/03).

Επιμέλεια: Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top