ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'Μάχη' για τις θέσεις αντιπροέδρων στο ΔΗΚΟ

'Μάχη' για τις θέσεις αντιπροέδρων στο ΔΗΚΟ

Στις 6 Μαΐου τοποθετείται το καταστατικό συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο εξερχόμενο από μια πολύ δύσκολη κατάσταση προχωρά στο εκλογικό συνέδριο της 10ης Ιουνίου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Μετά τις διαγραφές της ομάδας Καρογιάν, αλλά και την αίτηση για ένταξη της Δημοκρατικής Παράταξης στο υπουργείο Εσωτερικών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν θα έχει ανθυποψήφιο.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο νυν πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα διατηρήσει τη θέση του και θα κτίσει το λαβωμένο αλλά και ελαφρύτερο αύριο του κόμματος.

Από 'κει και πέρα, η αποχώρηση του Μάρκου Κυπριανού από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, αλλά και η σκέψη για αύξηση των θέσεων των αντιπροέδρων σε τρεις, δημιουργεί ήδη ειδήσεις για την επόμενη μέρα.

Ο Μαρίνος Μουσιούττας, νυν Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ, εξέφρασε ήδη πρόθεση να βάλει υποψηφιότητα για την αναπλήρωση της θέσης του αποχωρήσαντα Μάρκου Κυπριανού.

Με συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» την Κυριακή (18/3), ο βουλευτής Μαρίνος Μουσιούττας υπογράμμισε: «Με δεδομένη πλέον την κένωση της θέσης του αναπληρωτή προέδρου και μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισα να διεκδικήσω και να υποβάλω υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου».

Πέραν του κ. Μουσιούττα, για τις θέσεις που προσφέρονται φαίνεται ενδιαφέρονται κι άλλοι.

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης είναι αρκετά δραστήριος, ενώ δεν πρέπει να ξεπερνιέται ο Άγγελος Βότσης, ο οποίος κρατά μια κάπως ουδέτερη στάση στον πόλεμο Καρογιάν-Παπαδόπουλου.

Πάντως, σίγουρα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτιμά να διατηρήσει κοντά στην ηγεσία και δη στις αυξημένες θέσεις των αντιπροέδρων ανθρώπους της δικής του οπτικής, όπως την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Για τις ανώτερες θέσεις της ηγεσίας συζητούνται κι άλλα ονόματα, όπως αυτά του Χρύση Παντελίδη, ο οποίος σήκωσε το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας και είναι το δεξί χέρι του Νικόλα Παπαδόπουλου (όπως ήταν του Τάσσου), καθώς και του Άθου Αντωνιάδη, ο οποίος είναι εκπρόσωπος Τύπου, αλλά και του Πανίκου Λεωνίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top