ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα προστασίας του κοινού από τα υψηλά επίπεδα σκόνης

Μέτρα προστασίας του κοινού από τα υψηλά επίπεδα σκόνης

Μέτρα προστασίας του κοινού από τα υψηλά επίπεδα σκόνης στην ατμόσφαιρα ανακοίνωσαν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης παρουσίας υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας υπενθυμίζουν στο κοινό τα ακόλουθα βασικά μέτρα για την πρόληψη των ανεπιθύμητων επιδράσεων των υψηλών επιπέδων σκόνης στην ατμόσφαιρα ειδικά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, οι καρδιοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι ανοσοανεπάρκειες, τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών.

Τα άτομα που ανήκουν στις πιο πάνω ομάδες υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές, στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, να αποφεύγουν ή περιορίζουν τον χρόνο παραμονής τους σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου επικρατεί συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, υγρασίας και επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας και τη σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, πρέπει να παραμένουν σε καλά αεριζόμενους και κλιματιζόμενους χώρους και σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από το αναπνευστικό σύστημα (βήχας, δύσπνοια, απόχρεμψη), ρινίτιδα, ερεθισμός στα μάτια συνίσταται η επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό τους ή σε Τμήματα Πρώτων Βοηθειών.

Επιπλέον, άτομα με ΧΑΠ, βρογχικό άσθμα, βρογχεκτασίες, εμφύσημα, διάμεσα πνευμονικά νοσήματα και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις μπορεί να χρειαστούν αύξηση της δόσης των φαρμάκων τους, για αυτό θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών τους, ενώ άτομα που αντιμετωπίζουν έντονο αναπνευστικό πρόβλημα, προτρέπονται να χρησιμοποιούν κατά τις μετακινήσεις τους ειδική προστατευτική μάσκα.

Σε σχέση με το Γενικό Πληθυσμό, το Υπουργείο Υγείας συστήνει αποφυγή κάθε σωματικής άσκησης και περιορισμό του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές, στις οποίες υπάρχει επιβάρυνση της ατμόσφαιρας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top