ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει η Αθήνα τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Διαψεύδει η Αθήνα τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα η μεταγωγή στα δικαστήρια της Αδριανούπολης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανούπολης, παρατηρείται τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης αναμένεται να οδηγηθούν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θια οδηγούνταν στον εισαγγελέα στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Τις παραπάνω πληροφορίες διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ σε νεότερη ανάρτησή του το ΑΠΕ αναφέρει:

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στην Τουρκία, δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα έδιναν συμπληρωματική κατάθεση».

Διαψεύδει ο Τζανακόπουλος

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος στο briefing, ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχει καμία μεταγωγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Το επόμενο διάστημα θα ξέρουμε το κατηγορητήριο. Θεωρούμε το θέμα διμερές αλλά η πορεία της διευθέτησης του προβλήματος θα εξαρτηθεί από τις εισαγγελικές αρχές της Τουρκίας».

Για ενδεχόμενο τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού στον Ερντογάν είπε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για την ώρα στην ατζέντα του πρωθυπουργού. Κι επειδή θεωρούμε το θέμα διμερές δεν έχουμε ζητήσει καμία παρέμβαση προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν».

«Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα των σχέσεων Καμμένου – Τσίπρα, είπε ότι οι σχέσεις των δυο ανδρών είναι άριστες.

thetoc.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top