LIKE ONLINE

Ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που δεν χρειάζεται δίπλωμα για να οδηγήσει

Ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που δεν χρειάζεται δίπλωμα για να οδηγήσει

2 Οι γαλαζοαίματοι της Ευρώπης συνεχίζουν να απολαμβάνουν προνόμια που μοιάζουν απομεινάρι του παρελθόντος.

Και πουθενά δεν είναι πιο ξεκάθαρο αυτό από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας, οι δυνάμεις της οποίας μοιάζουν με σωστές υπερδυνάμεις.

Ξέρατε, ας πούμε, πως στέκεται στο απυρόβλητο των νόμων και κανείς δεν μπορεί να τη διώξει ποινικά; «Ασυλία του στέμματος» τη λένε και πάει πακέτο με τον θρόνο της! Πρόκειται για συνταγματικό τερτίπι που ισχυρίζεται πως ο μονάρχης δεν μπορεί να κάνει κάτι νομικά μεμπτό, γι’ αυτό και βρίσκεται εκτός της δικαιοδοσίας των ποινικών αρχών.

Επίσης, δεν χρειάζεται να βγάλει δίπλωμα οδήγησης για να καθίσει στο βολάν! Τέτοιες νομικούρες δεν απασχολούν την ηλικιωμένη εστεμμένη της Αγγλίας, όπως και το διαβατήριο φυσικά, που δεν το χρειάζεται για να ταξιδέψει όπου λαχταρά η καρδιά της.

 

«Καθώς ένα βρετανικό διαβατήριο εκδίδεται στο όνομα της Αυτού Μεγαλειότητος, δεν χρειάζεται η βασίλισσα να κατέχει ένα. Όλα τα άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, περιλαμβανομένων του Δούκα του Εδιμβούργου και του Πρίγκιπα της Ουαλίας, έχουν διαβατήριο», διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής μοναρχίας.

Οι άλλες υπερδυνάμεις της, όπως μας λέει ο «Independent», περιλαμβάνουν την ικανότητά της να απολύσει όλη την αυστραλιανή κυβέρνηση(!), να κάνει ό,τι σκεφτεί θρησκευτικά ως κεφαλή της Εκκλησίας της Αγγλίας, να διαθέτει το δικό της ΑΤΜ, αλλά και προσωπικό ποιητή να τραγουδά τα κατορθώματά της.

Επίσης, μπορεί να υπογράφει δικούς της νόμους και να ορκίζει κυβερνήσεις της αρεσκείας της. Κι αν αυτά τα ανθρώπινα δεν φτάνουν, ξέρετε ότι της ανήκουν όλοι οι κύκνοι του Τάμεση αλλά και όλα τα δελφίνια που πλέουν στα νερά της Βρετανίας;

Και είναι βέβαια και ο μόνος άνθρωπος με… διπλά γενέθλια!

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top