ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Σύντομα το γεωτρύπανο μας θα πραγματοποιήσει την πρώτη εξόρυξη

Ερντογάν: Σύντομα το γεωτρύπανο μας θα πραγματοποιήσει την πρώτη εξόρυξη

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας θα βρίσκεται καθ` οδόν προς τη Μεσόγειο για να πραγματοποιήσει την πρώτη εξόρυξη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν.

Μιλώντας σε τελετή για τη διανομή του φυσικού αερίου σε 101 επαρχίες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα επιταχύνουν τις έρευνες και τις δραστηριότητες εξόρυξης. “Διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα γεωτρύπανα στον κόσμο 36 μέτρων μήκους. Σύντομα το γεωτρύπανο μας θα βρίσκεται καθ` οδόν προς τη Μεσόγειο για να πραγματοποιήσει την πρώτη εξόρυξη”, ανέφερε. “Ελπίζω ότι η καθαρή στάση μας να έχει δώσει το κατάλληλο μάθημα σε εκείνους που πραγματοποιούν εργασίες εξόρυξης εναντίον της Τουρκίας παρά τις αντιρρήσεις της. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τ/κ”, είπε.

Ο κ. Ερντογάν είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ότι η Τουρκία δεν θα κάνει καμιά υποχώρηση στο θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι οι Ε/κ και οι Τ/κ πρέπει να κάνουν βήματα μαζί ιδρύοντας μια επιτροπή για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είπε ακόμη ότι  “εδώ θα κάνουμε μαζί βήματα, αν θα γίνει επένδυση θα γίνει από κοινού και αυτή η επένδυση”.
“Όποια και να είναι η ποσότητα του προϊόντος που εξάγεται από εκεί θα γίνει μαζί και αυτή. Λέτε ‘εμείς θα δώσουμε ό,τι χρειάζεται στην βόρειο Κύπρο από το τελικό αποτέλεσμα’. Πού να ξέρω, ότι κόλπο υπάρχει το κάνετε. Γι’ αυτό και η επιτροπή που θα συσταθεί θα κάνει εκεί όλες τις αναγκαίες γεωτρήσεις μαζί. Ό,τι και να βγει από εκεί θα πάρει αυτό που δικαιούται ανάλογα με τον πληθυσμό της η νότια Κύπρος και η βόρεια Κύπρος. Σε αυτό δεν κάνουμε ούτε την παραμικρή υποχώρηση”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της ‘τδβκ’ επί των πηγών των υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο. Θα δουν όλοι και θα το υπομείνουν αυτό που προστάζει το διεθνές δίκαιο στις ΑΟΖ”, είπε.
 
Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στο θέμα της κατασκευής της πυρηνικής μονάδας του Ακκουγιού, λέγοντας ότι ελπίζει ότι θα ξεκινήσει εντός του 2018 και θα εγκαινιαστεί σύντομα από τον ίδιο και τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιιμίρ Πούτιν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top