ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβ. Νεοφύτου: ‘Πλήρη υποστήριξη ΔΗΣΥ προς το έργο του Υπουργού Παιδείας»

Αβ. Νεοφύτου: ‘Πλήρη υποστήριξη ΔΗΣΥ προς το έργο του Υπουργού Παιδείας»

Την πλήρη υποστήριξη του ΔΗΣΥ προς το έργο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την πρώτη επίσημη επαφή που είχαν σε θέματα της παιδείας.

"Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα ανοικτό διάλογο επικοινωνίας με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της πατρίδας μας. Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, αγγίξαμε διάφορα θέματα τα οποία έχουμε πει ότι θα τα δούμε εις βάθος σε μεταγενέστερο στάδιο κι είναι αυτά που θα καθορίσουν την εκπαιδευτική πολιτική και τα οποία θεωρούμε ότι θα πετύχουμε για να επιφέρουμε την ποιοτική αλλαγή στην παρεχόμενη προς τα παιδιά μας εκπαίδευση", πρόσθεσε.

Ο κ. Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε τον κ. Νεοφύτου ότι "θα είμαστε πιστοί στρατιώτες στο καθήκον μας, τιμώντας τη θέση αυτή για το καλό των παιδιών μας, για το καλό της πατρίδας μας".

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι για εμάς το κατ΄ εξοχήν αναπτυξιακό Υπουργείο γιατί με τη σωστή παιδεία δημιουργείς τις προϋποθέσεις, το μέλλον του τόπου που είναι τα παιδιά μας να έχουν τα απαραίτητα εφόδια να συνδυάσουν τη μόρφωση με την αγορά εργασίας.

"Θέλουμε να στηρίξουμε και θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο. Αν δεν ήταν το δημόσιο σχολείο εγώ προσωπικά δεν θα ήμουν εδώ. Την ίδια ώρα όμως, δεν πρέπει να θεωρούμε την ιδιωτική εκπαίδευση ως το παραπαίδι της παιδείας. Ενα 20% των παιδιών μας φοιτά σε ιδιωτικά δημοτικά και ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης. Εχουν κι αυτοί το δικαίωμα της πρόσβασης στα κρατικά πανεπιστήμια όχι εις βάρος των θέσεων που διεκδικούν οι μαθητές του δημόσιου σχολείου. Είναι ένα θέμα που είχαμε και έχουμε ξεκάθαρη θέση κι ευχόμαστε μέσα από ένα κύκλο συζήτησης, συνεννόησης και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να βρούμε λύση σε αυτό το ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και λειτουργεί άδικα ως ένα σημαντικό μέρος της κυπριακής κοινωνίας", πρόσθεσε.

Εμείς πιστεύουμε, συνέχισε, στις μεγάλες δυνατότητες η Κύπρος να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο ανάπτυξης-εκπαίδευσης. Ηδη, είπε, η συνεισφορά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της ιδιωτικής εκπαίδευσης μπορεί να ξεπεράσει με τα σημερινά δεδομένα, το 5% ως συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν. Υπάρχει δυνατότητα μεσοπρόθεσμα, σημείωσε, να διπλασιάσουμε τη συνεισφορά αυτού του δυναμικού τομέα που θα είναι ένας άλλος ισχυρός πυλώνας οικονομικής ανάπτυξης στον τόπο μας. "Για να το κατορθώσουμε αυτό πρέπει να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε πέραν των κρατικών πανεπιστημίων και μέσα από πολιτικές και αποφάσεις την ανώτατη ιδιωτική εκπαίδευση", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαμπιαούρης διαβεβαίωσε ότι "θα στηρίξουμε την ιδιωτική εκπαίδευση όπως και τη δημόσια, από την προδημοτική μέχρι και την τριτοβάθμια".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top