ΚΟΣΜΟΣ

'Η Μαρία Εφίμοβα πρέπει να προστατευτεί'

'Η Μαρία Εφίμοβα πρέπει να προστατευτεί'

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι γιοι της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια, κατόπιν της παράδοσης της Ρωσίδας Μαρία Εφίμοβα στις ελληνικές αρχές αλλά και της σύλληψης του διευθύνοντα συμβούλου της Pilatus Bank Αλί Σαντρ από το FBI.

Όπως σημειώνουν οι γιοι της Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίσια, Μάθιου, Άντριου και Πολ, η μητέρα τους είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην επιτροπή PANA του Ευρωκοινοβουλίου, συσταθείσα για τη διερεύνηση υποθέσεων ξεπλύματος χρήματος, φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.
Ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιοι, «οι θεσμοί της Ευρώπης και της Μάλτας απέτυχαν να προστατεύσουν τη μητέρα μας. Τώρα θα πρέπει να προστατεύσουν τις πηγές της με το ίδιο σθένος με το οποίο θα έπρεπε να έχουν προστατεύσει τη ζωή της».

Συγκεκριμένα ως προς τη Μαρία Εφίμοβα, η οποία λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης της μητέρας τους, οι γιοι της Γκαλίσια επισημαίνουν, «η Μαρία Εφίμοβα δεν είναι Ευρωπαία πολίτης, αντιμετωπίζει όμως τους ίδιους κινδύνους. Πρέπει να προστατευτεί, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει με τη μητέρα μας».

Παράλληλα, ως προς τη σύλληψη του Αλί Σαντρ από τις αμερικανικές αρχές, οι γιοί της Γκαλίσια αναφέρουν ότι πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία τερματίζει την ατιμωρησία του διευθύνοντα συμβούλου της Pilatus Bank και δικαιώνει το έργο της μητέρας τους. «Συνεπάγεται, όμως, ένα τρομερό κόστος. Μια από τις πηγές της μητέρας μας, μια γυναίκα που εργαζόταν στην Pilatus Bank, βρίσκεται σε ένα κελί στην Αθήνα, και η μητέρα μας είναι νεκρή», σχολιάζουν οι ίδιοι.

«Την ίδια ώρα που η αστυνομία της Μάλτας καταδίωκε αυτή την πηγή με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εξασφάλισε με ψευδείς κατηγορίες για υπεξαίρεση μερικών εκατοντάδων ευρώ, ο πρώην εργοδότης της αντιμετώπιζε κατηγορίες για ξέπλυμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ», σημειώνουν οι γιοί της Γκαλίσια.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, ο Σαντρ τελικά θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη για μερικά από αυτά που έχει διαπράξει, γεγονός που αποτελεί ένα βήμα για την δικαίωση του έργου της μητέρας τους. «Μακάρι η μητέρα μας να ήταν ζωντανή ώστε να μπορούσε να το δει να συμβαίνει», καταλήγουν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top