ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Λάρνακας απαντά στο ThemaOnline – ‘Στα δικαστήρια η υπόθεση’ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Δήμος Λάρνακας απαντά στο ThemaOnline – ‘Στα δικαστήρια η υπόθεση’ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ευαισθητοποιήθηκε άμεσα ο Δήμος Λάρνακας μετά το δημοσίευμα του ThemaOnline σε σχέση με τα λιμνάζοντα νερά στην περιοχή Σωτήρος

Το μεσημέρι της Πέμπτης (22/3) με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι έγιναν προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα και ότι πλέον η υπόθεση εξετάζεται από το Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας την Τετάρτη (21/3), έκανε λόγω για παράπονα από κάτοικους της περιοχής Μητρόπολης Σωτήρος στην Λάρνακα, για ετοιμόρροπη πολυκατοικία από την οποία διαρρέουν λύματα στους δρόμους.

Η εν λόγω πολυκατοικία είναι μεγάλη εστία μολύνσεως, η οποία βρίσκεται μάλιστα πλησίον δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

Στην απαντητική ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει πως, «αναφορικά με δημοσιεύματα στον Τύπο που αφορούν λύματα και ακάθαρτα λιμνάζοντα νερά στην πολυκατοικία Τσόκκος Αρ.1, στην οδό Μάρκου Δράκου Αρ.32 στην περιοχή Σωτήρος, ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι, δυο φορές την εβδομάδα και χωρίς καμία υποχρέωση, αντλούσε τα λύματα της εν λόγω πολυκατοικίας, χωρίς χρέωση προς τους Ενοίκους. Επίσης, η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας διενήργησε κατ’ επανάληψη ψεκασμούς για πρόληψη της εμφάνισης κουνουπιών».

Επίσης, διευκρινίζει πως, «έχουν σταλεί ειδοποιήσεις και έγιναν σχετικές υποδείξεις προς όλους τους Ενοίκους, χωρίς και πάλι να παρατηρηθεί κάποια σημαντική συμμόρφωση. Λήφθηκαν δικαστικά μέτρα προς όλους τους Ενοίκους και η υπόθεση εξετάζεται ακόμη από το Δικαστήριο. Οι ένοικοι δεσμεύτηκαν να αντλούν τα λύματα μία φορά την εβδομάδα, πράγμα το οποίο δεν εφαρμόζουν».

«Επιπρόσθετα η εν λόγω πολυκατοικία είναι ενταγμένη στο Συμβόλαιο του ΣΑΛ - C12, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των αρχαιοτήτων που έχουν ανευρεθεί στην περιοχή. Η οικοδομή θα συνδεόταν με το αποχετευτικό δίκτυο επί της οδού Νικοδήμου Μυλωνά, πράγμα το οποίο δεν είναι εφικτό, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο δεν έχει κατασκευαστεί για τους προαναφερόμενους λόγους. Ο Δήμος Λάρνακας και το ΣΑΛ αποφάσισαν λόγω των χρόνιων προβλημάτων που δημιουργούνται, να παραλάβουν μέρος του συμβολαίου C12 και να συνδέσουν την οικοδομή με το δίκτυο επί της οδού Μάρκου Δράκου και να χρησιμοποιηθεί το αντλιοστάσιο S1 της περιοχής Αποστολίδου», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του Δήμου.

Καταλήγοντας, ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει: «Τονίζεται ότι την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και πρέπει άμεσα να κατασκευάσουν τον ιδιωτικό υπόνομο για να συνδέσουν το αποχετευτικό τους σύστημα με το δίκτυο του ΣΑΛ, κάτι το οποίο δεν έχουν πράξει ακόμη. Το ΣΑΛ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προσφορών για Μελετητή και κατασκευή του ιδιωτικού υπονόμου, με το κόστος να επωμίζεται στους ιδιοκτήτες, ως Αστικό χρέος. Τα κατασκευαστικά έργα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα για επίλυση του προβλήματος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top