ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

'Ο μύθος της φύσης' από την Αμαλία Χατζηνικολάου

'Ο μύθος της φύσης' από την Αμαλία Χατζηνικολάου

Η καινούργια μου εικαστική πρόταση με τίτλο "Ο μύθος της φύσης" επικεντρώνεται στη γυναικεία φιγούρα.

Το ανθρώπινο σώμα, εξάλλου, ήταν πάντα το σημείο αναφοράς μου. Το αίνιγμα που θέτει η γυναικεία φιγούρα παρουσιάζεται σε κάθε τύπο αφήγησης, από τους προϊστορικούς μύθους μέχρι τα βιντεοπαιχνίδια. Ακόμα και η Γυναίκα του Βίλλεντορφ που σκαλίστηκε πάνω σε πέτρα περίπου 30.000 χρόνια πριν, το πρόσωπο της ήταν καλυμμένο.

Δημιουργημένη σε μια στιγμή όπου η τέχνη ήταν μία μαγική τελετουργία και η ομορφιά δεν είχε ακόμα εμφανιστεί σαν δημιουργικός όρος. Πιστεύω πως έχει μεγάλη σημασία που και αυτή η προϊστορική μητέρα, πριν από την γραφή και την έννοια της ταυτότητας είχε αισθητικές ανησυχίες. Αυτό επιβεβαιώνει ότι από τα χρόνια της πέτρας οι λαοί έχουν μεταμορφώσει το σώμα ανάλογα με τα γούστα τους και τα πιστεύω τους.

Γεννήθηκε το 1981 στη Λευκωσία. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών Pietro Vannucci στην Ιταλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στις Οπτικές Τέχνες και Θέματα Θεάματος στην ίδια σχολή. Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στις τεχνικές καλλιτεχνικής κεραμικής στην Σχολή Κεραμικής Τέχνης Romano Ranieri στην Ιταλία. Παρουσίασε την πρώτη της ατομική έκθεση το 2008 με τίτλο "Bio Body" στην Elvira Gallery. Στις 14 Ιανουαρίου το 2014 παρουσίασε στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος την ατομική έκθεση με τίτλο "Reform".

Έργα της εκτίθενται στις μόνιμες εκθέσεις "Uno spazio una proposta",Ponte Valecepi, Ιταλία, "Hospice la casa del parco", Perugia, Ιταλία, "Uno spazio una proposta", Passignano sul Trasimeno, Ιταλία. Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: "Outing",Trevi Flash Art Museum, 2004, "Storia e futuro dell' arte", Verona, 2004, "Κόκκινο στα άκρα", Ακαμαντής, Λευκωσία, 2011, "Inspire me-η ποίηση συναντά την τέχνη", Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Οκτώβριος 2016. Από το 2008 διατηρεί το δικό της εκπαιδευτικό διαδραστικό εργαστήρι για παιδιά "Ναυηγώ" στην Λευκωσία.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 14 Απριλίου, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, στην Λευκωσία και ώρα 20.00, και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαΐου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top