ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξαλλος ο Πυρίλλης για τις εργασίες στις παραλίες - 'Καρφιά' για γνωστό ξενοδοχείο - VIDEO

Έξαλλος ο Πυρίλλης για τις εργασίες στις παραλίες - 'Καρφιά' για γνωστό ξενοδοχείο  - VIDEO

Σε έντονο ύφος απάντησε ο Δήμαρχος Παρλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τον εκβραχισμό και τις χωματουργικές εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Τηλεφωνική παρέμβαση στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, έκανε την Παρασκευή (23/3) ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τα έργα που διενεργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε παραλίες της περιοχής, στιγμιότυπα των οποίων κυκλοφόρησαν (σε φωτογραφίες και βίντεο) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΥΠΕΣ: Δεν δόθηκε άδεια στον Δήμο Παραλιμνίου για εκβραχισμό και χωματουργικές εργασίες στο παραλιακό του μέτωπο

Η αρχική τοποθέτηση του κ. Πυρίλλη, ήταν ότι «ο δήμος Παραλιμνίου, συμφωνεί απολύτως με την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ», εξηγώντας πως, «δεν έχουμε καμιά διαφορά. Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους κάποια θέματα που θεωρούν κάποιοι ότι δεν είναι αρμοδιότητες των τοπικών αρχών και αν όντως είναι δικές τους αρμοδιότητες ή όχι».

Ερωτηθείς αν έπρεπε να υπάρξει σχετική άδεια από τον Έπαρχο Αμμοχώστου για τις εργασίες, ο κ. Πυρίλλης δήλωσε: «Βεβαίως και όχι. Σύμφωνα με τον Περί Δήμων Νόμο, υπάρχουν νομοθεσίες που επιτρέπουν στον Δήμο να εκτελεί κάποιες δραστηριότητες γι' αυτά τα θέματα. Όμως αυτό δεν είναι η ουσία».

«Η ουσία είναι», συνέχισε ο Δήμαρχος, «αν έγινε καταπόνηση του περιβάλλοντος ή όχι» και συμπλήρωσε πως «σε εκείνον τον χώρο, οι εργασίες που γίνονταν εδώ και 40 χρόνια κάθε τέλος Μαρτίου».

Ο λόγος που γίνονται οι συγκεκριμένες εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Πυρίλλη, είναι ότι «η παραλία είναι σχεδόν κάθε χρόνια στην λίστα με τις 10 καλύτερες της Ευρώπης. Τα όμβρια ύδατα, ο χείμαρρος που έρχεται από πάνω, κάθε χρόνο παρασύρει 15 μέτρα από την άμμο της παραλίας μέσα στην θάλασσα και κάθε τέλος Μαρτίου που τελειώνουν οι βροχές, ο Δήμος επαναφέρει την άμμο στην θέση του».

«Αν θέλουν κάποιοι να αφήσουμε αυτή την παραλία, με το όνομα που έχει και με τον τρόπο που χρησιμοποιείται από τον κόσμο, στο χάλι που δημιουργούν τα όμβρια ύδατα, να μας το πουν», ανέφερε επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πυρίλλης, ανέφερε πως «κάποιοι θέλουν να δημιουργούν ένα είδος bullying, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να επιβάλουν δικτατορικά, φασιστικά τις απόψεις τους».

«Εμείς καθαρίζουμε το παραλιακό μέτωπο από όλες τις ασυδοσίες που έχουν γίνει και δημιουργούμε απρόσκοπτη προσπέλαση για το κοινό, ανεξαρτήτως ποιος έχει συμφέροντα και ποιος τα έχει κόψει στο παρελθόν. Όλες αυτές οι αντιδράσεις έχουν στόχο να πιέσουν τόσο τον δήμαρχο, όσο και το κοινοτικό συμβούλιο από τους διάφορους (δεν αναφέρεται στο υπουργείο) που αναρτούν συνεχώς θέματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα συμπεριλάβω και την επίτροπο περιβάλλοντος σ’ αυτούς, διότι δεν μπορεί να καταγγέλλεις τον δήμο Παραλιμνίου στο ΥΠΕΣ που έχει επέμβει σε μια παραλία μπροστά σε ένα ξενοδοχείο και την ίδια ώρα αφού το γνωρίζεις να μην καταγγέλλεις και την παρέμβαση που έχει αυτό το ξενοδοχείο εντός της κρατικής γης και της παραλίας, αποκόπτοντας την πρόσβαση σ’ αυτή από την μια μεριά στην άλλη. Σημαίνει το κάνεις επιλεκτικά και στοχοποιείς», ήταν επί λέξει τα λόγια του Δήμαρχου Παραλιμνίου, σχετικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.   

Και συνέχισε λέγοντας: «Ξέρουμε ότι η κοινή γνώμη είναι τόσο ευαίσθητη στα θέματα περιβάλλοντος, δεν μας είπε κανένας μπράβο επειδή ο δήμος Παραλιμνίου έχει φυτέψει 10 χιλ. δέντρα στο παραλιακό μέτωπο».

Επιπλέον ο κ. Πυρίλλης ανέφερε: «Προσπαθούμε να πιέσουμε τον δήμο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενεργοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό για δήθεν παρανομίες, ούτως ώστε να υποχρεώσουν το κοινοτικό συμβούλιο να μην πλήξουν τα δικά μας συμφέροντα και τις ασυδοσίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν», προσθέτοντας πως, «αυτά τα πράγματα δεν θα περάσουν στον Δήμο Παραλιμνίου».  

https://www.youtube.com/watch?v=k4cqK6t0bpw

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top