ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Φωτίου: ‘Αναμένουμε άμεση άρση απόφασης για επιβολή 'δασμών' στους εγκλωβισμένους

Φ.Φωτίου: ‘Αναμένουμε άμεση άρση απόφασης για επιβολή 'δασμών' στους εγκλωβισμένους

Αναμένουμε από το κατοχικό καθεστώς να προβεί άμεσα σε άρση της απόφασής του σε σχέση με την επιβολή "δασμών" στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται από τις ελεύθερες περιοχές στους εγκλωβισμένους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Ο Επίτροπος σχολίασε δήλωση του "υπουργού εξωτερικών", Κουντρέτ Οζερσάι, στη Γιενί Ντουζέν πως η απόφαση για επιβολή "δασμών", που είχε πάρει η προηγούμενη «κυβέρνηση», ήταν λάθος, η νυν «κυβέρνηση» άρχισε τις διεργασίες για να καλυτερεύσει εκείνη την απόφαση και να προβεί σε «πρακτικές ρυθμίσεις» και τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε ανακοινώσεις.

«Σημειώνουμε το γεγονός πως έστω και τώρα αναγνωρίζεται ότι η απόφαση του κατοχικού καθεστώτος να επιβάλει `δασμούς` στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται από τις ελεύθερες περιοχές προς τους εγκλωβισμένους δεν ήταν ορθή", είπε κ. Φωτίου.

Υπογράμμισε πως "η απάνθρωπη και απαράδεκτη αυτή απόφαση του κατοχικού καθεστώτος αποτελεί σαφή παραβίαση της Συμφωνίας της Γ’ Βιέννης, αλλά και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Ηνωμένων Εθνών και έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους εγκλωβισμένους μας και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους".

"Αναμένουμε από το κατοχικό καθεστώς άμεσα να προβεί στην άρση αυτής της απόφασης. Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εγκλωβισμένους μας με κάθε δυνατό τρόπο», κατέληξε ο κ. Φωτίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top