ΚΟΣΜΟΣ

ΓΑΛΛΙΑ: Τζιχαντιστής κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ - Δύο θύματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΑΛΛΙΑ: Τζιχαντιστής κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ - Δύο θύματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εξέλιξη είναι μια υπόθεση ομηρείας σε σουπερμάρκετ της αλυσίδας Super U στην πόλη Τρεμπ, ανατολικά της Καρκασόν στη νότια Γαλλία.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της πόλης, Ερίκ Μενασί, δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα (όχι νεκροί) στο σουπερμάρκετ κι ότι ο δράστης βρίσκεται μόνος με έναν αστυνομικό μέσα στο κατάστημα, ενώ όλοι οι άλλοι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι. «Είναι μια τρομερή κατάσταση», είπε.

Νωρίτερα ο δράστης εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ κι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS».

Η εφημερίδα Le Figaro μεταδίδει ότι σκοτώθηκε ένας υπάλληλος του καταστήματος, ο κρεοπώλης, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Η διοίκηση της χωροφυλακής λέει ότι χτυπήθηκαν ένα με δύο άτομα από τα πυρά του τζιχαντιστή και πιθανώς σκοτώθηκαν.

«Δυστυχώς θεωρούμε ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε γιατρό στο σημείο για να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο στρατηγός Ζαν Βαλερί Λετερμάν, διοικητής της χωροφυλακής της περιοχής Languedoc-Roussillon.

Λίγα λεπτά πριν την εισβολή στο σουπερμάρκετ και σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα πυρά ενόπλου στην Καρκασόν. Έκανε τζόκινγκ με τρεις συναδέλφους του, όταν ο δράστης που τους ακολουθούσε πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον ένα στον ώμο. Οι συνάδελφοί του του παρείχαν τις Α' Βοήθειες προτού τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Ο δράστης είναι το ίδιο άτομο που μπήκε στη συνέχεια οπλισμένο στο σουπερμάρκετ, αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, καθώς στο πάρκινγκ του καταστήματος βρέθηκε το αυτοκίνητό του.

Το σημείο έχουν αποκλείσει τουλάχιστον 50 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τρία ελικόπτερα υπερίπτανται ενώ έχουν καταφθάσει και πολλά ασθενοφόρα.

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση». Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας, ενώ στην περιοχή σπεύδει κι ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Το περιστατικό σύμφωνα με μαρτυρίες στο AFP έγινε στις 11:00 τοπική ώρα. Την είδηση της ομηρίας μετέδωσε και το ραδιόφωνο Europe 1, το οποίο ανέφερε ότι ένας ένοπλος κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top