ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ: ‘Τους είχαμε πει να μην κάνουν μαζική καταστροφή’

ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ: ‘Τους είχαμε πει να μην κάνουν μαζική καταστροφή’

Ενημερωμένοι ήταν οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από το πεδίο βολής Καλού Χωριού για την ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εντός της ημέρας (23/03, 13:15).

Δεν περίμεναν, ωστόσο, ότι η έκρηξη που έγινε θα ταρακουνούσε την Λάρνακα.

Αυτά προκύπτουν από τα όσα δήλωσε στο ThemaOnline ο Κοινοτάρχης Καλού Χωριού Φλουρέντζος Θεοδώρου.

«Είχαμε ενημερωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα για την διενέργεια ελεγχόμενης έκρηξης στο πεδίο βολής, για εξουδετέρωση πυρομαχικών» μας είπε και πρόσθεσε: «Όταν μας ενημέρωσε επίσημα η Εθνική Φρουρά, απαντήσαμε πως δεν θα πρέπει να γίνει μαζική καταστροφή πυρομαχικών ώστε να μην έχουμε πάλι τα ίδια προβλήματα. Τελικά φαίνεται πως δεν εισακουστήκαμε. Έγινε μαζικά έκρηξη και επηρεάστηκε όλη η Λάρνακα».

Ο κ. Θεοδώρου απάντησε και στο ερώτημά μας κατά πόσον προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια: «Για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Είναι νωρίς. Συνήθως όμως σπάζουν τζάμια οικιών, ενώ προκαλούνται και ρωγμές σε τοίχους. Δυστυχώς το πεδίο βολής του Καλού Χωριού έχει καταντήσει ο Κοτσιάτης της Εθνικής Φρουράς».

Όπως σημειώσαμε σε προηγούμενό μας ρεπορτάζ, η δόνηση από την έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που αναστατώθηκαν και οι κάτοικοι της πόλης της Λάρνακας. Σχετική ειδοποίηση είχαμε από Δημότες, που επικοινώνησαν λίγα λεπτά αργότερα με το ThemaOnline.

Θυμίζουμε πως από την πρώτη στιγμή είχαμε επικοινωνήσει με αρμόδια αστυνομική πηγή που μας πληροφόρησε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, η αναστάτωση, όπως γίνεται αντιληπτό, ήταν μεγάλη.

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top