ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εκροές €1 δις καταθέσεων – 'Ηχηρή' απουσία Χάρη από Επιτροπή Ελέγχου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Εκροές €1 δις καταθέσεων – 'Ηχηρή' απουσία Χάρη από Επιτροπή Ελέγχου

Η ανησυχία επικράτησε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου που έγινε την Πέμπτη (22/3) με ημερήσια διάταξη τον Συνεργατισμό.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στην παρουσία του Γενικού Ελεγκτή, βουλευτών και αξιωματούχων του Συνεργατισμού, αλλά στην ηχηρή απουσία του υπουργού Οικονομικών και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, επαναλήφθηκε ότι παρατηρείται αναστάτωση όσον αφορά τις καταθέσεις.

Η προεκλογική φημολογία για την κεφαλαιακή θέση του Συνεργατισμού είχε ως αποτέλεσμα τις εκροές €1 δις. καταθέσεων, αλλά πέραν τούτου δεν ειπώθηκε κάτι καινούργιο αναφορικά με την αποκρατικοποίηση.

Στις 29 Μαρτίου θα γίνει νέα συνεδρίαση στην παρουσία του Χάρη Γεωργιάδη με σκοπό να απαντηθούν τα ερωτήματα των βουλευτών.

Από τον Γενικό Ελεγκτή τέθηκε το ζήτημα προσλήψεων προσωπικού που έγιναν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, διαδικασία που ακολουθήθηκαν, επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ασχολήθηκε και με το θέμα των δαπανών. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ενημέρωσε τους βουλευτές για την Altamira, η επιλογή της οποίας έγινε λόγω εσκεμμένων καθυστερήσεων.

Από τους αξιωματούχους του Συνεργατισμού, τον γενικό διευθυντή Νικόλα Χατζηγιάννη και τον προϊστάμενο της Μονάδας για τη Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης, Διονύση Διονυσίου, έγινε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Εκείνο που ήταν κοινός τόπος της πλειοψηφίας των βουλευτών είναι η κακοδιαχείριση και η κακή διοίκηση του Συνεργατισμού με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι εποπτικές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κοινή ομολογία είναι η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης, κάτι που παρατηρεί στο σύνολό της και η κοινωνία. Επικρίθηκε επίσης και η απουσία του Χάρη Γεωργιάδη και της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από την πλειοψηφία των βουλευτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top