ΚΟΣΜΟΣ

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια της The Times στην Αίγυπτο

Απελάθηκε η ανταποκρίτρια της The Times στην Αίγυπτο

Η βρετανική εφημερίδα The Times ανακοίνωσε σήμερα ότι απελάθηκε η ανταποκρίτριά της στην Αίγυπτο, Μπελ Τριού, και κατήγγειλε μια "απόπειρα τρομοκράτησης", η οποία "συνάδει με το καταπιεστικό περιβάλλον που δημιούργησε ο Πρόεδρος Σίσι σε βάρος του Τύπου", όπως αναφέρει.

 

Η 33χρονη δημοσιογράφος, που ζούσε στη χώρα εδώ και επτά χρόνια, "συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες αφού πήρε συνέντευξη από συγγενή ενός άνδρα που έχασε τη ζωή του σε ένα πλεούμενο, το οποίο μετέφερε μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη", εξηγεί η εφημερίδα.

Τέθηκε υπό κράτηση "χωρίς εξηγήσεις", ακολούθως "οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο από την αστυνομία και αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μια πτήση για το Λονδίνο", προσθέτουν οι Times.

"Οι Times λυπούνται για την απόπειρα αυτή των αιγυπτιακών αρχών να τρομοκρατήσουν τα ΜΜΕ και να καταστείλουν την κάλυψή μας", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα.

"Συνάδει δυστυχώς με το καταπιεστικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει ο Πρόεδρος (Αμπντέλ Φάταχ) Αλ-Σίσι σε βάρος του Τύπου", προσθέτει.

Αναφερόμενη στην απέλασή της από τις στήλες της εφημερίδας, η Μπελ Τριού λέει πως η αστυνομία κατάσχεσε το υλικό της, ότι κρατήθηκε χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες και απειλήθηκε με "στρατιωτική δίκη, μια διαδικασία που χρησιμοποιείται συχνά εναντίον υπόπτων για τρομοκρατία ή αντιφρονούντων".

"Σε ό,τι αφορά τις αρχές του Καϊρου, βρίσκομαι σε έναν κατάλογο `ανεπιθύμητων προσώπων`, και αν επιχειρήσω να επιστρέψω, θα συλληφθώ και πάλι", λέει.

Η υπόθεση έφθασε μέχρι τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο τον οποίο επικαλούνται οι Times. "Οι αιγυπτιακές αρχές δεν παρείχαν καμία απόδειξη για οποιεσδήποτε αξιόμεμπτες πράξεις. Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση σε αυτές για το θέμα αυτό", προσθέτει.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμες για να σχολιάσουν την απέλαση της δημοσιογράφου που σημειώνεται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων με ξένα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούνται συχνά από τις αρχές ότι διαδίδουν "ψευδείς πληροφορίες" για την Αίγυπτο και ότι δεν τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top