ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Εθνικός στόχος της Κύπρου η μείωση εκπομπών αερίου κατά 24%

Πρόεδρος: Εθνικός στόχος της Κύπρου η μείωση εκπομπών αερίου κατά 24%

Ο εθνικός στόχος μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που αναμένεται να καθοριστεί για την Κύπρο, θα είναι στο 24% από τα επίπεδα του 2005, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως εκτιμάται ότι για την επίτευξη του νέου αυτού στόχου θα απαιτηθούν σημαντικές αλλαγές κυρίως στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, με κατάλληλη διείσδυση καθαρότερων καυσίμων, προώθηση κατάλληλων πολιτικών και μέτρων, για περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 


Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση "`Ωρα της γης", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24/3, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως εκτιμάται πως η Κύπρος, με την κατάρτιση και εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών και μέτρων προς επίτευξή του στόχου αυτού θα ανεξαρτητοποιηθεί μερικώς από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και θα μεταβεί σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Παράλληλα, μέσα από το νέο πακέτο «κλίμα και ενέργεια» της ΕΕ, η Κύπρος θα μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα υποστηρίζουν την υλοποίηση των σχετικών πολιτικών και μέτρων, ανέφερε.

Επίσης σημείωσε ότι η χώρα μας έχει εντάξει δυναμικά στο ενεργειακό ισοζύγιό της την «καθαρή και πράσινη ενέργεια», ενώ προωθείται η «πράσινη οικονομία» μέσω των κατάλληλων σχεδίων για ενθάρρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η βούλησή μας για ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την εν γένει προστασία του φυσικού κεφαλαίου του τόπου μας, αλλά και παγκόσμια, αποδεικνύεται και σήμερα στην Ώρα της Γης, όπου σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα και ενώνουμε τη φωνή μας με την ανθρωπότητα ευρύτερα προκειμένου να πετύχουμε ένα πιο καθαρό και πιο βιώσιμο περιβάλλον, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Υπογράμμισε ακόμη πως "αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να διαφυλάξουμε το φυσικό κεφάλαιο του πλανήτη μας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν  καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να γίνει αυτό κατορθωτό, πρέπει να δράσουμε άμεσα και να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες πολιτικές και μέτρα, ώστε η κλιματική αλλαγή να καταστεί διαχειρίσιμη και αναστρέψιμη".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top