ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριά οπλισμένος στη Βάρνα ο Ερντογάν - Τι θα ζητήσει

Βαριά οπλισμένος στη Βάρνα ο Ερντογάν - Τι θα ζητήσει

Πλαισιωμένος από τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και τον υπουργό Ενέργειας θα πάει στη Βάρνα τη Δευτέρα (26/3) ο Τούρκος πρόεδρος.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Τσαβούσογλου, Τσελίκ και Αλμπαϊράκ θα «περιφρουρήσουν» τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν επιδεικνύει την παραμικρή διάθεση να αναγνωρίσει τη δική του προκλητικότητα και να κάνει πίσω στις διεκδικήσεις του.

Ο κ. Ερντογάν πάει στην ευρωτουρκική σύνοδο με «υψηλούς τόνους» και νέα αιτήματα, τα οποία θα μεταφέρει στους συνομιλητές του, Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μπόικο Μπορίσοφ.

Το βράδυ της Δευτέρας (26/3) ο Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δώσει τις δικές του απαντήσεις σχετικά με τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και να καταθέσει απόψεις και διεκδικήσεις.

Όπως αναφέρει ο Παύλος Ξανθούλης («Ο Φιλελεύθερος»), ο κ. Ερντογάν θα προβάλει στη Βάρνα «νόμιμες διεκδικήσεις» στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και συντεταγμένες.

Αναμένεται, επίσης, να προβάλει τον ισχυρισμό ότι απειλούνται τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, υπογραμμίζοντας ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει σε δύο πολιτικά ισότιμες πλευρές.

Με εξασφαλισμένα τα τρία δις ευρώ, για τα οποία θα ζητήσει επίσπευση, η τουρκική αποστολή αναμένεται να επαναφέρει προηγούμενα αιτήματα, όπως την επανενεργοποίηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και του ξεπαγώματος διαπραγματευτικών κεφαλαίων, την άρση των διατυπώσεων έκδοσης ευρωπαϊκών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες, την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας.

Θα είναι, όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, δύσκολη και κρίσιμη η Σύνοδος της Βάρνας. Μπορεί να εξημερώσει κανείς το θηρίο;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top