ΚΟΣΜΟΣ

ΡΩΣΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΟ: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100 - 41 παιδιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

ΡΩΣΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΟ: Φόβοι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100 - 41 παιδιά - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι - εκ των οποίων έως και 41 παιδιά - έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή (25/3) σε εμπορικό κέντρο με χώρους ψυχαγωγίας στην περιοχή Κεμέροβο της Σιβηρίας. Σύμφωνα με τις αρχές, 44 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς δέκα νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα από δέκα παιδιά αγνοούνται. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya και πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν σε κινηματογραφική αίθουσα.

Η πυρκαγιά μαινόταν επί 17 ολόκληρες ώρες προτού τελικά καταφέρουν να τη σβήσουν οι Ρώσοι πυροσβέστες. Ωστόσο, όπως φαίνεται, νέα φωτιά προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο ίδιο κτίριο. Φωτογραφίες που δημοσιεύουν ρωσικά ΜΜΕ δειχνουν καπνό να βγαίνει ξανά από ορισμένα παράθυρα, την ώρα που εξακολουθούν να αγνοούνται αρκετά άτομα.

H φωτιά, πιστεύεται ότι ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του εμπορικού, σε ένα χώρο παιχνιδιού γεμάτο με αφρό, μια πισίνα συγκεκριμένα γεμάτη με αφρό που λειτουργούσε σαν τραμπολίνο, όταν ένα παιδί άναψε έναν αναπτήρα.

Στα δύο σινεμά του εμπορικού κατέρρευσαν οι οροφές. Σε μια αίθουσα κινηματογράφου βρέθηκαν 13 νεκροί.

Η φωτιά έκαιγε επί 12 ώρες μέχρι να καταφέρουν οι πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο. Τώρα οι πυροσβέστες χτενίζουν το κτίριο για τους αγνοούμενους.

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

https://www.youtube.com/watch?v=Ev9oevqLvGc

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top