ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος συνήγορος του Χριστοδούλου ο Ευσταθίου λόγω υπουργοποίησης Αγγελίδη

Νέος συνήγορος του Χριστοδούλου ο Ευσταθίου λόγω υπουργοποίησης Αγγελίδη

Ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου είναι ο νέος συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου και της εταιρείας του Α. C. Christodoulou Consultants Ltd στην ποινική υπόθεση Focus μετά το διορισμό του μέχρι πρότινος δικηγόρου του κ. Χριστοδούλου, Σάββα Αγγελίδη, στη θέση του Υπουργού Άμυνας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ευσταθίου είναι δικηγόρος και του Μιχάλη Ζολώτα, του Μιχάλης Φόλε και της Focus MaritimeCorp που επίσης είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι και η κόρη του Χριστοδούλου, Αθηνά Χριστοδούλου, ο τέως σύζυγος της Ανδρέας Κιζουρίδης και η Marfin Invesment Group - MIG (πρώηνMarfin Financial Group - MFG).

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κ. Ευσταθίου υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο όπως του παραχωρηθεί κάποιος χρόνος προκειμένου να ενημερωθεί από τον κ. Αγγελίδη για την υπερασπιστική γραμμή και το μαρτυρικό υλικό που αφορά στον κ. Χριστοδούλου.

Ο κ. Ευσταθίου ενημέρωσε επίσης το δικαστήριο ότι θα συναντηθεί με τον κ. Αγγελίδη αμέσως μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται για υπηρεσιακούς σκοπούς υπό την ιδιότητα του Υπουργού Άμυνας.

Ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση στο αίτημα αυτό το οποίο και ενέκρινε το Δικαστήριο κρίνοντας το ως δικαιολογημένο και επαναορίζοντας την υπόθεση εντός Μαΐου, με πρώτη δικάσιμο να ορίζεται η 9η Μαΐου στις 9 το πρωί. Κατά συνέπεια η αυριανή και μεθαυριανή δικάσιμος ακυρώνονται.

Η υπόθεση αφορά στην κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με €1 εκ. από την εταιρεία Focus.
Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής του από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον Σεπτέμβριο του 2016 και παραπέμφθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου τον Απρίλιο του 2017.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top