ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητροπολίτης Ταμασού: «Απομονωμένος σε μονή ο ιερέας που κακοποιούσε την Έλενα» - VIDEO

Μητροπολίτης Ταμασού: «Απομονωμένος σε μονή ο ιερέας που κακοποιούσε την Έλενα» - VIDEO

Διαστάσεις έδωσε στον θάνατο της 29χρονης Έλενας Φραντζή η Αναστασία Παπαδοπούλου.

Με ανάρτησή της συγκλόνισε την κοινή γνώμη και έθεσε μεγάλα ερωτήματα για τη σιωπή που τήρησαν οι υπηρεσίες όταν η ίδια μίλησε για την κακοποίηση που δεχόταν από τον ίδιο τον κηδεμόνα της.

Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από την αδικοχαμένη 29χρονη και της υποσχέθηκε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ το όνομά της.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ήταν ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ο οποίος βοήθησε ώστε να υπάρξει δικαστική συνέχεια στο θέμα κακοποίησης της Έλενας Φραντζή.

Ο Πανιερώτατος, εκφράζοντας βαθιά θλίψη για την κοίμηση της Έλενας, εξήγησε ότι η Μητρόπολη ήταν η μόνη που ασχολήθηκε με αυτήν εδώ και τρία χρόνια.

Όπως δήλωσε, «αναλάβαμε και το θέμα των γιατρών, των ψυχολόγων, την προσωπική στήριξη, τη σίτιση».

«Είναι συγκλονιστικό το γεγονός», δήλωσε τονίζοντας ότι ο ιερέας, που κακοποιούσε την Έλενα, τέθηκε σε αργία και τερματίστηκε από τα καθήκοντά του από την πρώτη καταγγελία, πριν καν βγει το δικαστικό πόρισμα.

Όπως εξήγησε, ο ιερέας καταδικάστηκε τελικά «για άσεμνη επίθεση κατά γυναικός» με μια παλιότερη νομοθεσία η οποία δεν προϋποθέτει καθαίρεση από καθήκοντα.

Ωστόσο, όπως ο Μητροπολίτης υπογράμμισε, λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με μικρά παιδιά. «Αποσύραμε τον κληρικό από την ενοριακή δράση», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=2qu5L5Fq2u0

Απομονώθηκε σε μια μονή, «να λειτουργεί με την ψυχή του», όπως τόνισε, «παρόλο που μέχρι σήμερα ο ίδιος δεν παραδέχεται όλα όσα συνέβησαν».

Για την αδικοχαμένη Έλενα, δήλωσε ότι «περιμέναμε να έχει μιαν καλύτερη εξέλιξη, καθώς εξαντλήσαμε το μέτρο της αγάπης και τη φροντίζαμε».

Ερωτηθείς αν «οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεσμεύουν την Εκκλησία», ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι το Δικαστήριο δεν αποφασίζει αν θα παραμείνει κάποιος κληρικός ή όχι, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα κινείται μέσα στην κοινωνία.

Αποκάλυψε ότι η ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου είχε διαφορετική τεκμηρίωση και τέθηκε μια παράλληλη διαδικασία για το εκκλησιαστικό παράπτωμα.

Δήλωσε ότι χρησιμοποίησε το αυστηρότερο μέτρο που του επιτρέπει η Ιερά Σύνοδος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top